Hallandsposten

Astrioprof­ilen lämnar för spel i ny Halmstadsk­lubb

Alet har gjort klart med en profilstar­k spelare inför kommande säsong. På torsdagen blev det klart att Emil Håkansson, 26, lämnar Astrio och har skrivit på för västerklub­ben. – En kanonvärvn­ing, säger nye tränaren Eddie Andersson.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Alet gjorde en hygglig säsong i division 4 i fjol och slutade på sjunde plats i tabellen, en placering bakom Halmstadri­valen Leikin.

I vinter har Eddie Andersson, som lämnade Trönninge IF efter fem år, kommit in som ny tränare i stället för Alen Hardaga.

Nu har Andersson fått ett fint tillskott i truppen. Emil Håkansson upplevde en skadefylld säsong i Astrio förra året och väljer nu att flytta två divisioner ner i seriehiera­rkin.

– Det blev helt klart i dag och han blir spelklar i nästa vecka. Vi har haft kontakt sedan i höstas – Emil är en go kille som kommer att lyfta oss, säger Eddie Andersson.

Håkansson hade en bra säsong i Astrio 2021 då han gjorde tolv mål och flyttade sedan till Ängelholm innan anfallaren var tillbaka i

Söndrumsla­get 2023. Han har även ett förflutet i HBK och Halmia.

– Emil har tränat med Astrio i vinter, men tvingats hålla de senaste veckorna på grund av problem med baksidorna. Hos oss kommer han att kunna ta bort några pass och förhoppnin­gsvis gör det att han kan spela mer.

Alet har även i övrigt sett om sitt hus i vinter och har totalt nio nya spelare. Mittfältar­en Adam Jakobsson hämtas från Vinberg och nye målvakten Sebastian Jönsson från Västra Karup. Edvin Särnblad, Snöstorp Nyhem, Linus Ekberg, Astrio, Filip Frånberg, Halmia, Alfred Berggren, Fjärås samt hemvändarn­a Isak Ringdahl och Alex Johansson

ARKIVBILD: ROGER LARSSON

är övriga som fyller på laget.

– Truppen behövde föryngras och därför har vi tagit in flera unga, lovande spelare, säger Eddie Andersson.

 ?? ?? Emil Håkansson lämnar Astrio och flyttar till Alets IK i division 4 istället.
Emil Håkansson lämnar Astrio och flyttar till Alets IK i division 4 istället.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden