Hallandsposten

”Kunde råkat ut för något jag inte ens vågar tänka på”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hammers lagkapten Robin Dahse behöver rehabtid för att komma tillbaka från sin senaste skada.

BILD: ROGER LARSSON Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse har haft en tuff inledning på 2024. Först råkade han ut för den otäcka smällen runt ögat mot Skövde och i onsdags tacklades han in i sargen med full kraft efter en ny obehaglig incident. – Jag hoppas komma tillbaka så snabbt som möjligt, men behöver rehabtid nu, säger Dahse, utan att avslöja hur allvarlig skadan är.

Halmstad Hammers har valt att lägga locket på angående Robin Dahses senaste smäll och bekräftar bara att det handlar om en överkropps­skada.

31-åringen kom helt fri i allettan-matchen mot Tranås och blev upphakad både en och två gånger av hemmabacke­n Martin Skärberg. Dahse åkte sedan med huvudet före rakt in i sargen och blev liggande på isen en bra stund.

"Jag har sett den incidenten och även den i helgen och det är bara jobbigt att kolla på.

Skärberg fick två minuter för boarding, men Hammers ville ha matchstraf­f för tilltaget. En protest lämnades in till Svenska Ishockeyfö­rbundets disciplinn­ämnd efter matchen och Tranåsspel­aren är avstängd under utredninge­n.

– Helt sjukt att det bara blev en utvisning. Respeklöst! I samband med mitt avslut kom Tranåskill­en in med kraft i ryggen och för mig handlar det om många matchers avstängnin­g, säger Robin Dahse.

Tidigare i vinter fick Hammersfor­warden en skridskosk­ena i ansiktet i Skövde och fick sys med 16 stygn vid sidan om och ovanför ögat.

– Jag har sett den incidenten och även den i helgen och det är bara jobbigt att kolla på, men samtidigt får man försöka vända på det. Jag känner att jag har haft tur – det kunde ha varit så mycket värre. Jag kunde blivit blind eller råkat ut för något nu senast som jag inte ens vågar tänka på, säger Dahse.

Han missar de två återståend­e matcherna mot Dalen och Skövde i allettan. Sedan får han se vad som händer.

– Jag är besviken att jag inte kan vara med nu när det gäller.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden