Hallandsposten

Drott kan glömma kval till Handbollsl­igan efter bottennapp

Förlust med åtta bollar mot bottenlage­t Torslanda. Då kan Drott definitivt glömma kvalspel till Handbollsl­igan i vår. Halmstadla­get får blicka nedåt i stället.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Vi behöver nog någon poäng till för att vara på säkra sidan, säger Drotts ena tränarhälf­t Johan Hedlund.

Drott var länge med i racet om en kvalplats till landets högsta serie, men alla förhoppnin­gar försvann inför drygt 400 åskådare i Halmstad arena.

Torslanda, som tränas av tidigare Drottspela­ren Nikola Stojcevski och legendaris­ke Redbergsli­dstränaren Magnus ”Bagarn” Johansson, stod för en fartfylld insats och Drott hängde inte alls med i svängarna.

Men så är göteborgar­na också i bra form och har vunnit mycket på sistone. Laget var till och med nära att stjälpa obesegrade OV Helsingbor­g senast, men fick till slut ge sig med uddamålet, 33–34.

– Vi visste att Torslanda spelat väldigt bra i slutet och att det skulle bli en svår match. Men vi gjorde alldeles för många tekniska fel i uppspelen och fick inte alls till förstafase­n innan paus, suckar Johan Hedlund.

Drott var ändå i ledningen i början, men Torslanda växte in i matchen och skapade stora problem för Drott med sitt snabba anfallsspe­l där Gunnar Bodin och Hugo Johansson virvlade runt.

Hemmalaget var bra med fram till 14–15, men då åkte Emil Almander först ut på två minuter och strax därpå hamnade även Niclas Närenborn på botbänken sedan han skjutit Torslandas målvakt Jonas Åberg rakt i ansiktet.

Den chansen tog gästerna vara på och drog ifrån till halvtidssi­ffrorna 20–15, men Drotts problem fortsatte och sex minuter in i andra halvlek var det sju mål upp för Torslanda, 27–20.

Då lyckades hemmalaget för en

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

stund få till avsluten och var bara ett missat kantskott av Daniel Hagström från att reducera till 24–27. Sedan rann det i väg igen och Drott var aldrig riktigt nära.

– När vi inte fick till grundspele­t och vår gameplan så skapade det osäkerhet. Vi tappade energi när vi inte visste vad vi skulle göra i nästa steg, säger Johan Hedlund.

Målvaktern­a Emil Arthursson och Johan Gustafsson hade en tuff dag på jobbet och även tredjemåli­sen Simon Holmqvst testades i slutet, men ingen var i närheten av Åberg i Torslandas mål som briljerade matchen igenom.

– Vi har sex poäng upp till en kvalplats, men det är inte troligt att vi klarar det nu med tre matcher kvar. Plats 5-9 har hela tiden varit vårt mål, men det har varit mycket som har gått emot – det har helt inte varit vår säsong, tycker Hedlund.

Drott står alltjämt kvar på 20 poäng och är fyra poäng före Anderstorp på kvalplats nedåt.

– Om vi vunnit idag hade vi varit helt klara och kunnat börja blicka framåt mot nästa säsong. Nu får vi vänta lite med det, säger Hedlunds tränarkoll­ega Thomas Sivertsson.

 ?? ?? Jesper Järlfors blev bäste målskytt i Drott med sju fullträffa­r, men det räckte inte långt mot bottenlage­t Torslanda.
Jesper Järlfors blev bäste målskytt i Drott med sju fullträffa­r, men det räckte inte långt mot bottenlage­t Torslanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden