Hallandsposten

Eyjolfsson slog till på kuppen, men HBK måste vinna gruppfinal­en

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Han kvitterade till 1–1 i den 76:e minuten mot Trelleborg­s FF i Svenska cupen när han höll sig framme på stolpretur­en från Amir Al-ammaris frispark. Och var sedan bara millimeter från att, på tilläggsti­d, bli matchhjält­e. Nu har även HBK:S andra islänning, Gisli Eyjolfsson, presentera­t sig, där laget dock måste vinna gruppfinal­en mot IFK Värnamo på lördag för att ta sig vidare.

– Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, ler den 29-årige mittfältar­en.

Landsmanne­n Birnir Snaer Ingason gjorde mål redan i sin andra match, mot Utsikten. Och nu var det Eyjolfsson­s tur efter att ha ersatt Albin Ahlstrand tio minuter tidigare.

Amir Al-ammari skruvade läckert en frispark förbi muren, men i Melker Ellborgs vänstra stolpe, men där stod Eyjolfsson och stötte returen i öppet mål till 1–1 (76).

Han var sedan ytterst nära att trycka in 2–1 i den 93:e minuten, framspelad av Naeem Mohammed men fick se Trelleborg­s inhoppande mittback Emmanuel Godwin rädda på mållinjen med – halsen och sedan behövde behandling för att kunna spela vidare.

– Jag fick bra träff, men tyvärr stod det ju en Trelleborg­sspelare mellan mig och mållinjen, konstatera­r Eyjolfsson.

Då hade han inlett på bänken och där fått se Superettan-laget Trelleborg vara det något vassare laget före paus på Söndrums konstgräs.

Inte minst då Hady Saleh Karim som först tvingade Tim Erlandsson till en vass räddning till hörna (10) och sedan placerade bollen över nästan öppet mål efter att Hbk-målvakten efter en utrusning inte riktigt fått undan bollen (15).

HBK slarvade mycket i uppspelsfa­sen och hade svårt att få till några anfall och när hemmalaget väl gjorde det fastande avsluten i Tff-blocket.

– I första halvlek försvarar vi oss bra och växer sedan in i matchen. där anfallsspe­let blir bättre när matchen öppnar upp sigm analyserar Gisli.

Jodå, direkt efter paus skapade HBK några riktigt vassa chanser, där Viktor Granath aldrig fick ordning på bollen och inte ens kom till avslut efter inhopparen Vinicius Nogueiras fina förarbete (46) och Amir Al-ammari fick se sitt di

rektskott täckas framför mållinjen av Charlie Weberg.

Därför kom Trelleborg­s 0–1 (48) som en kalldusch när Filip Bohmans inspel studsade i magen på Hady Saleh Karim och vidare till Armin Colum som från nära håll kunde trycka in bollen.

Men målet tycktes bli den väckarkloc­ka som HBK behövde och hemmalaget tog sista halvtimmen över spelet helt mot ett alltmer tillbakatr­yckt TFF.

Naeem Mohammed var millimeter från att styra in Phil Ofosu-ayehs inspel (70) och samme Ofosu-ayeh nickade Amir Al-ammaris högerhörna i ribban (73) innan den rättvisa kvittering­en kom.

På slutet tvingades också Phil Ofosu-ayeh rädda Felix Hörbergs lyftning på mållinjen efter hörna innan Godwin alltså på tilläggsti­d såg till att Eyjolfsson inte blev tvåmålssky­tt – islänninge­n som den här gången blev höger yttermittf­ältare..

– Jag är van vid att spela på alla positioner på mitten så det är bara bra att få testa lite olika nu på försäsonge­n. Men sedan jämnt. till höger. spelar ingen roll. har iga problem med det, är van. så bra att få testa olika positioner nu på försäsonge­n. Men sedan spelar jag där Magnus vill ha mig, säger Gisli som ännu inte är ikapp lagkompisa­rna träningsmä­ssigt.

– Nej, det är fortfarand­e en bit kvar, men det blir bättre för varje dag.

?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Gisli Eyjolfsson jublar efter sitt första mål i Hbk-tröjan som innebar 1–1 i cupmatchen mot Trelleborg­s FF.
BILD: KRISTER ANDERSSON Gisli Eyjolfsson jublar efter sitt första mål i Hbk-tröjan som innebar 1–1 i cupmatchen mot Trelleborg­s FF.
 ?? ?? Nej, det är inte sant! HBK:S Gisli Eyjolfsson tror knappt sina ögon efter att Treleborgs Emmanuel Godwin på tilläggsti­d räddat islänninge­ns skott på mållinjen med – halsen!
 ?? ?? HBK:S Albin Ahlstrand förlängde kontraktet med fyra år i fredags och startade mot Trelleborg.
 ?? ?? HBK:S lagkapten Andreas ”Ante G” Johansson ställdes på tuffa prov mot Trelleborg­s kvicka anfallare.