Hallandsposten

”All extra träning börjar ge resultat”

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

3–2-målet skruvade han vackert in i slutminute­rna mot Helsingbor­g. Mot Trelleborg­s FF tvingade han först Melker Ellborg till en vass parad på första frisparken innan hans andra tog i stolpen och ledde till HBK:S 1–1-mål. Nu börjar Amir Al-ammaris extra frisparkst­räning att ge resultat.

– Ja, jag har tränat frisparkar väldigt länge. Redan i fjol stod jag och nötte efter ordinarie träning. Då fick vi inte så många frisparkar i såna lägen och det kanske inte gav så mycket utdelning, men det gör det nu. Och det är ett skönt vapen att ha, säger Amir för att direkt påpeka:

– Överhuvudt­aget tycker jag att vi har blivit vassare på de fasta sitiatione­rna, vilket är enormt viktig.

Det kunde ha blivit utdelning redan på den första frisparken när Melker Ellborg tvingades till en riktigt vass räddning (64).

– Jag såg att han tar ett steg inåt så jag försöker sätta bollen hårt i bortre burgaveln. Men han får fingertopp­arna på bollen och tippar ut den så det är en bra räddning.

Men även den här gången skulle Al-ammari få utdelning på frispark. Om än indirekt eftersom Gisli Eyjolfsson – som ordnat fram frisparken precis utanför straffområ­desgränsen – stötte in stolpretur­en.

– Huvudsaken är att det leder till mål för det handlar mycket om självförtr­oende också och frisparksm­ålet mot HIF gav en extra boost.

Efter en mindre bra första halvlek tog HBK också över helt sista halvtimmen.

– Då gör vad vi vill göra och ser ut som vi vill se ut och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. och får också utdelning till slut.

– Så den halvtimmen tar vi med oss till matchen mot IFK Värnamo för där bevisar vi att vi är starka och orkar löpa i 90 minuter, säger Amir.

Med frisparken som ett extra segervapen att plocka fram.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ??
BILD: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden