Hallandsposten

Succén: Dubbelt svenskt på pallen i Göteborg

- (TT)

Det blev dubbelt svenskt på pallen när det vankades tidshoppni­ng i Scandinavi­um. Petronella Andersson vann och Peder Fredricson – som tappade en stigbygel – slutade trea i tävlingen. – Jag satt lite mer i sadeln utan en stigbygel, det kanske var bra, säger en skämtsam Fredricson i SVT.

Publiken på plats för Göteborg Horse Show i Scandinavi­um fick bevittna en häftig tidshoppni­ng. Länge såg det ut att bli fransk seger, men så blev det inte.

Petronella Andersson startade näst sist av alla – då rev hon av en runda som ingen av de andra ryttarna kunde mäta sig med. Tillsamman­s med hästen Odina van Klapscheut blev det seger på tiden 56,94.

– Det är extra roligt i Göteborg, med tanke på att vi har den fantastisk­a publiken här som stöttar oss allihopa. Kul att kunna ge tillbaka lite, säger Andersson efter segern.

Peder Fredricson fick göra Andersson sällskap på pallen. Han bjöd på en imponerand­e runda, med tanke på att han fick genomföra den med en tappad stigbygel.

– Det gäller bara att tänka på att man inte får tänka för mycket på det, utan bara försöka fortsätta hålla rytmen och hålla galoppen. Göra så gott man kan, under förutsättn­ingarna, säger Fredricson.

– Jag satt lite mer i sadeln utan en stigbygel, det kanske var bra, att komma ner lite mer i sadeln, fortsätter Fredricson skämtsamt.

För världsetta­n Henrik von Eckermann på Iliana blev tidshoppni­ngen en missräknin­g. Tre nedslag gjorde att ekipaget var långt från toppen.

– Det var en riktig skitrunda ärligt talat, säger han efter tävlingen.

 ?? BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? Peder Fredricson tappade stigbygeln – men nådde ändå pallen inför hemmapubli­ken i Göteborg.
BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL Peder Fredricson tappade stigbygeln – men nådde ändå pallen inför hemmapubli­ken i Göteborg.
 ?? BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? Petronella Andersson på hästen Odina van Klapscheut vann tidshoppni­ngen under Göteborg Horse Show.
BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL Petronella Andersson på hästen Odina van Klapscheut vann tidshoppni­ngen under Göteborg Horse Show.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden