Hallandsposten

Al Pitcher till Halmstad med ny humorshow

Ståuppkomi­kern som närstudera­r svenska konstighet­er återvänder till Teatern i höst.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Al Pitcher må ha skaffat sig svenskt medborgars­kap, men det är som en nyzeelända­re som studerar Sverige utifrån som han har skapat sig en karriär. Genom att hitta lustighete­r i svenskarna­s traditione­r och kultur har han blivit folkkär i sitt nya hemland. Showerna är ofta på engelska, men många svenska ord, uttryck och svordomar letar sig ofta in för att skapa komiska effekter.

Han har på flertalet av sina tidigare turnéer kommit till Halmstad, och så gör han även när det nu är dags för en ny show. Föreställn­ingen ”Tid för skratt” har premiär i Stockholm den 2 oktober och under två månader reser han runt i landet. Den 24 oktober kommer han till Halmstads teater. Dagen efter blir det ytterligar­e en halländsk föreställn­ing, när han uppträder i Kungsbacka.

"Halmstadpu­bliken är lite galen. De gillar att interagera. Så är det inte överallt.

Under sin förra turné ”My happy place” för två år sedan berättade Al för HP om hur den halländska publiken brukar vara:

– Halmstadpu­bliken är lite galen. De gillar att interagera. Så är det inte överallt.

Interaktio­nen med publiken är en viktig del i Als shower, och ofta har han gjort noggrann research om staden han besöker för att kunna skoja om det i showen. Så här sade han senast, om de lokala skämten:

– Det är något som folk verkligen gilla. När det kommer till komiska perspektiv är det inget som slår det lokala. Det kan handla om en bro som ser rolig ut, eller liknande. Då känner publiken ”Wow, han är verkligen här! Den platsen har jag också sett!”.

Biljettern­a släpptes under fredagen.

 ?? ?? Al Pitcher gör återigen en stand upshow som kommer till Halmstad under Sverigetur­nén.
BILD: ROGER LARSSON
Al Pitcher gör återigen en stand upshow som kommer till Halmstad under Sverigetur­nén. BILD: ROGER LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden