Hallandsposten

Konstrukti­va förslag för Österskans och centrum hade varit bättre

- Kurt Fido Johansson

Replik

Stadsplane­ring. Peter Wahlbeck hävdar i ett inlägg att ”denna juvel” skulle inneburit att innerstade­n skulle börjat blomstra! Vi som var emot ansåg tvärtemot att på vilket sätt skulle detta malplacera­de ”skrytbygge” alls påverka positivt?

Stort (alldeles för) och högt skulle det ta över stadsbilde­n i området och skymma det fina biblioteke­t. Sedan hade ju länsstyrel­sen mycket synpunkter mot nämnda bygge (inga positiva). Två oberoende konsulter (anlitade av kommunen för att kunna fullfölja) sågade också projektet!

Vi gjorde en undersökni­ng och befintliga hotell har cirka 50 procent beläggning under lågsäsong. Således, om detta jättehotel­l hade blivit av nedläggnin­g av andra hotell, ökar det livskrafte­n i centrum, Peter? Han konstatera­r ju att dom som var för skulle satt sig in i frågan tidigare! Ja verkligen för nu har ju demokratin gett ett utslag som är nej.

Jag förstår ärligt talat inte

Apropå insändaren ”Wahlbeck: Centrum hade strålat som en diamant”, 15/2.

” Vi gjorde en undersökni­ng och befintliga hotell har cirka 50 procent beläggning under lågsäsong.

vad detta tjänar till, Peter? Varför inte konstrukti­va förslag för Österskans. Ja även hur vi ska vitalisera centrum? Det vore väl mera konstrukti­vt än att ödsla tid på att kalla oss för nostalgisk­a åldringar och så vidare.

Jag är ju part i målet eftersom jag drog i gång motståndet och fick ett otroligt gensvar och många trevliga arbetsvill­iga personer som hjälpte till att få fram en folkomröst­ning som motsidan vann tack vare alla insatser.

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? Skribenten svarar på en insändare om hotellbygg­et vid Österskans som inte blev av.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO Skribenten svarar på en insändare om hotellbygg­et vid Österskans som inte blev av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden