Hallandsposten

Kristoffer Olsson svårt sjuk – vårdas i respirator

- Daniel Kihlström TT

Landslagsm­ittfältare­n Kristoffer Olsson är allvarligt sjuk och vårdas i respirator på Århus sjukhus. 28-åringen har drabbats av akut hjärnsjukd­om, enligt hans danska fotbollskl­ubb Midtjyllan­d. ”Det är tunga nyheter och vi hoppas att allt kommer sluta väl”, säger landslagsc­hefen Stefan Pettersson i ett uttalande.

Läkare arbetar just nu på att fastställa en diagnos för att kunna sätta i gång med rätt behandling.

Olsson förlorade medvetande­t i sitt hem i tisdags förra veckan och fördes då till Århus universite­tssjukhus, där han blev lagd i respirator.

– Det är svårt nu. Det är en fantastisk människa, säger svenske Joel Andersson, lagkamrat med Olsson i Midtjyllan­d, till Aftonblade­t.

Den akuta hjärnsjukd­om han drabbats av ska inte ha orsakats av några yttre faktorer eller att den svenske landslagsm­ittfältare­n ska ha råkat skada sig själv, enligt klubben.

Svenska fotbollför­bundet skriver på X att de nåddes av nyheten på tisdagsmor­gonen.

”Hela den svenska fotbollsfa­miljen tänker på dig och hoppas att du snart tillfriskn­ar. Våra tankar går också till Kristoffer­s nära och kära i denna svåra stund”, skriver förbundet.

”Vi tänker på Kristoffer och hans familj i denna svåra stund och följer utveckling­en. Vi är säkra på att klubben gör allt för att hjälpa honom och vi finns här som stöd om det är något vi kan bidra med”, säger landslagsc­hefen Stefan Pettersson.

I Sverige har Olsson gjort två säsonger för AIK i fotbollsal­lsvenskan och 2018 var han en av de bärande när Solnaklubb­en tog Sm-guld.

”Alla i AIK Fotboll är djupt påverkade av hans plötsliga sjukdom och våra tankar och fulla stöd går till Kristoffer och hans familj. Kämpa Koffe!”, skriver AIK på X.

Kristoffer Olsson har gjort 47 A-landskampe­r för Sverige och hoppade exempelvis in när landslaget i november mötte Estland i Em-kvalet. Han spelade från start i samtliga fyra matcher under EM 2021 när Sverige åkte ut i åttondelsf­inal.

”Alla i FC Midtjyllan­d är självklart djupt berörda av Kristoffer­s plötsliga sjukdom och våra tankar och fulla stöttning går till Kristoffer och hans familj”, skriver klubben på sin hemsida.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTINE OLSSON ?? Kristoffer Olsson.
ARKIVBILD: CHRISTINE OLSSON Kristoffer Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden