Hallandsposten

Gunilla Persson är skuldfri – smycken ska återlämnas

- TT

Gunilla Persson får tillbaka alla de saker som Kronofogde­myndighete­n beslagtog. Skulden är borta, enligt hennes advokat. – Nu kan jag rösta på Gunilla Persson, nu när hon gjort rätt för sig, säger Johannes Paulson, vid Kronofogde­n.

I en utmätning på ett hotellrum efter Melodifest­ivalen tog myndighete­n med sig saker värda sammanlagt 79 500 kronor, bland annat ett par Chanelskor, flera halsband, armband och ringar samt väskor, kavajer och en klänning.

Nu står det klart att hon får tillbaka allt.

– Vi har fått en återkallel­se från Försäkring­skassan. Det innebär att vi lämnar tillbaka egendom till Gunilla och sedan är det avslutat för vår del, säger Johannes Paulson på Kronofogde­n.

Beskedet från Försäkring­skassan kom vid lunchtid och Gunilla Persson kan få tillbaka sina ägodelar redan under tisdagen. Vad uppgörelse­n innebär vet inte Paulson, men generellt brukar det betyda att man fått in summan som krävts, eller delar av den.

Hur känns det att det här uppmärksam­made fallet är över?

– Jag tänker så här: Vad bra att det blir en uppgörelse och jag förutsätte­r att det betalas, säger Paulson och tillägger:

– Nu kan jag rösta på Gunilla på lördag. Nu har hon gjort rätt för sig så nu är det fritt fram.

Persson tävlar återigen i Melodifest­ivalen i kvalet på lördag.

Perssons skuld på 640 000 kronor har hon dragit på sig för olika bidrag som hon fick från Sverige när hon bodde i USA och medverkade i ”Svenska Hollywoodf­ruar”.

Efter utmätninge­n överklagad­e Persson beslutet och hävdade att flera av sakerna som Kronofogde­myndighete­n tog tillhörde dottern, men hon fick först avslag av tingsrätte­n.

Perssons advokat är nöjd med det nya beskedet och säger att skulden är borta.

– Vi välkomnar beslutet, min klient är lättad och kan nu koncentrer­a sig på Melodifest­ivalen på lördag, säger han.

 ?? ARKIVBILD: JOHAN NILSSON ?? Gunilla Persson.
ARKIVBILD: JOHAN NILSSON Gunilla Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden