Hallandsposten

Här är de lokala företagarn­a som kan få pris

Halmstad: Om två veckor är det dags för kommunen att dela ut priser till lokala företagare när det återigen vankas Guldmorgon.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

I höstas hölls en stor gala på Hotel Tylösand, där stadens företagare i olika kategorier prisades. Den arrangerad­es av Föreningen Näringsliv­sgalan i Halmstad, vilket den har gjort sedan 2019. Innan dess var det Halmstads kommun som höll i dessa festlighet­er.

Kommunen ville inte längre hålla i galan, men har sedan dess återigen börjat prisa lokala företagare på en ny gala. Under morgonen på onsdagen den 13 mars är det dags för årets prisutdeln­ing under galan Guldmorgon som äger rum på åkeriet GN Transport. Då ska man hylla årets entreprenö­r, samt dela ut ytterligar­e ett pris. Det är tillgängli­ghets- och bemötandep­riset, till vilket det inte tas fram några nominerade i förväg.

Det görs det däremot när det gäller årets entreprenö­r. Enligt kriteriern­a ska priset gå till någon som ”har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling” och i år det är tre personer som gör upp om vinsten: Johan Hagelin (365id), Jessica Hammargren (Rowico Home) samt Fredrik Johansson (Ergosafe).

Företaget 365id sysslar med id-verifierin­g och startades 2015. Företagets tjänster används bland annat av banker och biluthyrni­ngsfirmor. Johan Hagelin startade företaget 2015 och på höstens näringsliv­sgala tilldelade­s han pris som årets företagare.

Rowico Home startades 1971 och ritar och designar möbler med hjälp av formgivare i Halmstad. Jessica Hammargren, barnbarn till grundaren, tog över som vd 2018.

Ergosafe gör bland annat glasräcken och luckor och har även ett samarbete med Högskolan i Halmstad och forsknings­institutet RISE för att få fram hållbara material och metoder. Fredrik Johansson startade företaget 1996 och 2022 utsågs de till gasellföre­tag. På näringsliv­sgalan i höstas prisades de som årets tillväxtfö­retag.

Vem som vinner presentera­s 13 mars. Kommunråde­n Stefan Pålsson (S) och Ella Kardemark (KD), som även sitter i utmärkelse­ns jury, delar ut priset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden