Hallandsposten

Hammers bröt förlusttre­nden – nu börjar festen

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

För Halmstad Hammers, med tredjeplat­sen i allettan södra klar, gällde det att bryta trenden efter tre raka förluster och gå in i play off-spelet med en positiv känsla. För Skövde IK handlade det om säsongen skulle ta slut eller inte. Till slut blev det – klass som slog motivation när Victor Gagic avgjorde i förlängnin­gen och skickade västgötarn­a på för tidig semester.

– Det behövdes! Nu går vi in i play off med en positiv känsla för annars var det nog vår sämsta match av de fyra senaste och då förlorade vi de tre föregående, säger Victor som satte 4–3 efter 63.04.

– Jag fick en perfekt passning av (Albin) Blomberg och gammal som man börjar bli blev det ”gubbhörnet”, ler Victor, 25.

Han hade ännu inte hunnit kolla mobilen om det hade dykt upp

Allettan södra några tack-sms från de gamla Hammerskom­pisarna i Visby/roma, Melker Iversen, Karl Påhlsson och

Tim Bothén, som nu knep den sista play off-platsen i stället för Skövde.

– Nej, men med tanke på hetsen i veckan så lär det väl göra det, skrattar han.

Som trea i allettan södra kommer Hammers att på söndag få välja motståndar­e först av alla.

Men vilket lag det blir är en hemlighet. Förutom att det inte blir segraren i södra play in-mötet

Borås–alvesta, ”den såg vi inte för de lagen är inte aktuella”.

– Det lag som jag ville att vi skulle välja blir det i alla fall inte. Sedan är det väl både på gott och ont att få välja först eftersom vi alltid har varit bäst som underdogs och nog har bättre statistik mot lagen på den övre halvan än den undre, säger Gagic.

Tränaren Jens Berggard förtydliga­r:

– Vi har en plan, där många säkert funderar över hur vi resonerar. Men för vår del handlar det nu om att gå till kvalserien och därför kommer det sportsliga att gå först för att spara så mycket kraft och energi som möjligt.

Själv kunde Berggard pusta ut när förlusttre­nden var bruten.

– Skönt att studsa tillbaka som vinnare. Stundtals var det jättedålig­t – stundtals jättebra. Men vi har steppat upp i varje match när vi har hamnat i underläge och det tar vi med oss.

Jodå, efter att Elias Dynell gjort 1–0 (15.31) och Skövde helt onödigt tillåtits kvittera till 1–1 (Jesper Andersson 18.24) när hemmalaget var närmare 2–0 tappade Hammers allt i den andra perioden.

Då var det stundtals Skövde mot Adam Ahnberg som fick chansen och tog den när Jacob Crespin – liksom Jonatan Lundgren och Lukas Sjöblom – fick vila och västgötarn­a radade upp chanser.

BILD: ROGER LARSSON

– Ja, det är Adam som räddar oss då, berömmer Jensa, där ingen kunde se att Ahnberg bara hade två matcher i benen i sin gamla klubb GSK och två i Hammers sedan i höstas.

Men inte ens han kunde förhindra när Jesper Andersson i slutperiod­en bjöds på ett friläge och tryckte in 1–2 (45.58).

Det kom dessutom helt ologiskt eftersom Hammers då helt hade tagit över och när laget sedan vände till 3–2 (Alexander Klarin vackert solomål 50.04 och Oskarhamns­lånet och Hammers-sonen Alexander Petersson 56.51) trodde nog de flesta bland de 550 åskådararn­a att Skövde var ett slaget lag.

Men i en sista forcering plockade laget ut målvakten Carl Hjälm och Kristoffer Söder lyckades trycka in 3–3 (57.48) och säkra en förlängnin­g. Seger där eller i strafflägg­ningen hade räckt för Skövde, men det satte alltså Gagic stopp för.

Som tror på Hammers när play off-festen börjar på tisdag.

– Vi måste spela på instinkt – annars fallerar vårt spel. Men när vi gör det och när (Robin) Dahse är tillbaka kommer det inte att vara många lag som slår oss.

 ?? ?? Victor Gagic bröt förlusttre­nden för Hammers som nu går in i play off-slutspelet.
Victor Gagic bröt förlusttre­nden för Hammers som nu går in i play off-slutspelet.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden