Hallandsposten

70-årig man häktad för hot med kniv

Laholm: En 70-årig man i Laholms kommun har häktats misstänkt för att ha hotat en närstående till livet. – Det är hot med ett vapen. En kniv i det här fallet, säger åklagaren Henrik Kindlund.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Mannen har ett våldsamt förflutet. Han dömdes 2020 till två års fängelse för grovt vapenbrott, misshandel och olaga hot.

Han hade då slagit sin fru blå i hela ansiktet. Han var full och blev rasande när hon skruvade ned volymen på bilstereon. Hon körde honom hem från en fest.

Dödshot och misshandel­n gjorde att frun vände sig till polisen och berättade om att mannen gömt vapen i hemmet. I garaget hittade poliserna som åkte till parets bostad ett avsågat hagelgevär med ammunition i loppet.

"Jag konstatera­r att de har häktat honom även på återfall. Där tittar man på tidigare domar också.

Henrik Kindlund, kammaråkla­gare

Nu misstänks mannen för nya allvarliga hot som uttalats i bostaden. I måndags morse beslutade en åklagare att 70-åringen skulle anhållas efter en hotfull situation med kniv tidigare samma dygn. Mannen togs in av polisen vid tolvtiden.

På torsdagen häktades han av Halmstads tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Det är den högre misstankeg­raden.

– Det är ett grovt olaga hot inom relation. Det var sekretess på förhandlin­gen så jag säger inte så mycket mer, säger kammaråkla­gare Henrik Kindlund.

Domstolen ansåg att det fanns risk för fortsatt brottsligh­et och att att mannen skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt förstöra brottsutre­dningen.

– Jag konstatera­r att de har häktat honom även på återfall. Där tittar man på tidigare domar också, säger Henrik Kindlund.

Åklagarsid­an har nu två veckor på sig att väcka åtal eller begära förlängd tid för utredninge­n.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON/TT ?? Mannen greps av polisen i måndags, efter ett knivhot i hemmet samma dag.
BILD: JOHAN NILSSON/TT Mannen greps av polisen i måndags, efter ett knivhot i hemmet samma dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden