Hallandsposten

Linnea Henriksson gör gratiskons­ert i Halmstad

När årets Andersberg­sfestival anordnas den 1 juni blir det med ett stort artistnamn på scen. Linnea Henriksson ska uppträda – som en del av hennes nya sommarturn­é.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Nyligen blev det klart att Linnea Henriksson kommer till Halmstad i höst när hon ska ut på turné. Då åker hon tillsamman­s med Norrbotten Big Band runt om i landet, och den 17 september kommer de till Kulturhuse­t Najaden.

Men för den som inte kan vänta så länge på att se Halmstadså­ngerskan på hemmaplan finns det nu goda nyheter. Redan 1 juni dyker hon upp, då hon ska uppträda på Andersberg­sfestivale­n. Detta årliga evenemang arrangeras av HFAB, kulturförv­altningen i Halmstads kommun, Willhem och ABF och eftersom festivalen är öppen för alla blir Linneas konsert också gratis för publiken.

Den här spelningen är en del av en ny försommart­urné som Linnea ska ut på. Premiären blir i Gävle den 10 maj och turnén avslutas i Lomma den 29 juni. Under namnet ”Den romantisk turnén” är tanken att konsertern­a ska vara ”en hommage till det brustna hjärta som fått henne att komma nära sin publik sedan debuten”, enligt ett pressmedde­lande.

”Det här är en turné jag åker ut på för att jag behöver få sjunga. Det är svårt att inte drabbas av allt som sker i världen just nu och vintern här hemma bidrar med sitt. Därför vill jag starta sommaren lite tidigare i år, bara få göra något fint och vad är väl finare än att göra något romantiskt för de man älskar?” skriver hon i ett pressmedde­lande.

Med på turnén följer tre musiker: Pojkvännen Wille Alin är liksom tidigare med och spelar, samt Anton Toorell och David Lagergren. Tanken med den lilla banduppsät­tningen är att göra det mer intimt och även låta publiken få vara med och önska låtar, både i förväg via Linneas sociala medier samt även på plats. Förutom gamla hits utlovas även nytt, tidigare inte spelat, material.

Biljettern­a till övriga konserter släpps under fredagen.

 ?? BILD: CAISA RASMUSSEN/TT ?? Linnea Henriksson kommer hem till Halmstad dubbelt upp i år. Förutom höstens konsert med Norrbotten Big Band ska hon också uppträda på Andersberg­sfestivale­n.
BILD: CAISA RASMUSSEN/TT Linnea Henriksson kommer hem till Halmstad dubbelt upp i år. Förutom höstens konsert med Norrbotten Big Band ska hon också uppträda på Andersberg­sfestivale­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden