Hallandsposten

Tränare bytte idrott en dag – fick fraktur

- Anders Tornell at@hallandsåp­osten.se

Ibland går det inte som man har tänkt sig. En av Halmstads mest lyckosamma elittränar­e bytte sport för en dag, men det bar sig inte bättre än att han i en Dmmatch i fotboll fick en smäll på handen och nu får leda sitt lag gipsad.

När Falkenberg­slaget Arvidstorp stod utan målvakt lovade Almir Ljutovac, tränare i Hylte/halmstads herrlag, att hoppa in mellan stolparna i Dm-premiären mot Särö Kullavik.

– Min kompis Christian Persson tränar Arvidstorp och han hade ingen målvakt. Det är du eller jag som får stå, sa han, och eftersom Christian är typ 1.60 lång så hade jag inget val, skrattar Almir Ljutovac.

Det gick så bra att Arvidstorp vann med 4–3 efter ett sent avgörande.

"Jag fick en smäll på vänsterhan­dens lillfinger och det visade sig vara en spricka

Men när Ljutovac tog av sig handskarna var en av fingrarna helt krokig och han fick tillbringa den resterande delen av kvällen på sjukhuset i Halmstad.

– Jag har spelat volleyboll i många år, men aldrig skadat ett finger, säger Ljutovac.

– Jag fick en smäll på vänsterhan­dens lillfinger och det visade sig vara en spricka. Därför har jag gips nu. Så jag är väl den som är mest skadad i Hylte/halmstad – även om vi har en del småskavank­er i övrigt.

På söndag väntar ett toppmöte i Örnahallen mot serieledan­de Floby. Båda lagen har 52 poäng och den som vinner kommer förmodlige­n även att plocka hem elitserien.

– En jättevikti­g match. I slutänden är det bra om vi vinner för det är stor fördel att ha hemmaplan i ett Sm-slutspel. Alla 13 spelarna tränade i torsdags, men det är oklart om alla kan vara med. För min del är det ingen fara – jag är inte aktiv längre.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden