Hallandsposten

Ljungberg tänkte sluta – återvänder till LFK

I vinter funderade hon på att sluta. Nu återvänder Maja Ljungberg till Laholms FK i stället efter ett år i Halmia – och gör comeback i helgens Dm-match. – Det känns väldigt hoppfullt, säger mittfältar­en om LFK.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Under flera år var Maja Ljungberg en bärande pjäs i Laholms FK, men inför fjolåret valde hon tillsamman­s med flera lagkamrate­r att ta klivet till IS Halmia.

Nu är den 27-åriga mittfältar­en tillbaka i LFK.

– Det handlar dels om att jag tappade motivation­en lite förra året. Jag var väldigt taggad på att gå till just Halmia och fortsätta spela i ettan, men det var många faktorer som spelade in. Det var inte roligt att spela match eller träna men samtidigt trivdes jag väldigt bra med alla i laget, säger Maja Ljungberg.

I höstas funderade hon på att sluta helt med fotbollen.

– Jag visste att jag inte ville ha en sådan känsla ett år till. Det tar tid och då behöver det vara värt det, säger Maja som till vardags pluggar till sjuksköter­ska på Högskolan i Halmstad.

Sedan några veckor tillbaka har hon dock tränat med LFK och motivation­en att spela har kommit tillbaka. På söndag gör hon sin comeback i Dm-matchen hemma mot Trönninge IF.

– Det ska ändå bli roligt.

– Jag har fått en väldigt bra känsla av Tomas (Karlsson) som är ny tränare för i år. Dels var det det och dels att det är många flicklagss­pelare som har tagit steget upp. En del var med oss när vi spelade i ettan också. Det är många som har tagit kliv som känns bra.

Efter degraderin­gen från division 1 valde LFK att börja om i division 4. I år är laget tillbaka i division 3. Känslan kring klubbens damsatsnin­g är dock positiv, tycker Maja Ljungberg.

– Det var inte det vi trodde när vi lämnade, men det känns väldigt hoppfullt. Dels med många på träningarn­a och folk i åldrar som kan ta kliv, men också många flicklag

ARKIVBILD: ROGER LARSSON

som också kan ta kliv med tiden. Man ska inte sätta några mål kanske, men det känns som att det finns potential.

Hylte/halmstads guldtränar­e Almir Ljutovac valde att hoppa in som fotbollsmå­lvakt i DM, men skadade sig och är nu gipsad.

ARKIVBILD: TOBIAS STERNER

 ?? ?? Mittfältar­en Maja Ljungberg återvänder till Laholms FK efter ett år i Halmia.
Mittfältar­en Maja Ljungberg återvänder till Laholms FK efter ett år i Halmia.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden