Hallandsposten

Dags för årets första F1-race – här är det du behöver veta

Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappen­s jakt på fjärde raka världsmäst­erskapstit­el? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.

- Emil Davidson TT

Vad: Premiär i Formel 1, världens största racingseri­e.

Var: Bahrain.

När: Lopp lördag kl 16.00.

TV: Viaplay

Max Verstappen är föraren som övriga stall måste slå. Efter en rekordsäso­ng i fjol med 19 vinster på 22 lopp talar det mesta för att Verstappen tar hem sin fjärde raka Vm-titel. Flera stall har dock designat bilar som liknar förra årets dominanta Red Bull-bil. Om Mercedes, Mclaren eller Ferrari har bäst chans att utmana Red Bull om segrar är svårt att veta.

Att Lewis Hamilton lämnar Mercedes för topprivale­n Ferrari inför nästa säsong slog ner som en bomb i F1-cirkusen. Därmed kör både den sjufaldige världsmäst­aren – och föraren han ersätter i Ferrari: Carlos Sainz – årets säsong med vetskapen att de lämnar stallet efter mästerskap­et.

– Det kan nog vara lite stelt, sade Max Verstappen efter Hamiltons övergång, enligt AFP.

Årets startfält är oförändrat. Däremot har två av stallen ny skepnad. Alfa Romeo sponsras av en vadslagnin­gssajt och heter nu Stake F1, eller Kick Sauber i länder där spelreklam inte är tillåten.

Red Bulls andrastall Alpha Tauri heter nu Visa Cash App RB F1 Team. Stallet jobbar samtidigt närmare Red Bull i Milton Keynes fabrikslok­aler.

Christian Horner anklagades för opassande beteende mot en kvinnlig anställd på Red Bull. Efter en lång internutre­dning friades stallchefe­n, bara dagar innan årets första lopp.

– Jag är glad att processen är över. Nu fokuserar vi på den kommande säsongen. Stallet har aldrig varit starkare, säger Christian Horner till Sky Sports.

De två inledande loppen, i Bahrain och Saudiarabi­en, avgörs för ovanlighet­ens skull på lördagar. Anledninge­n är den muslimska högtiden ramadan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden