Hallandsposten

Hojar, stunttrick och tatueringa­r lockade tusentals till Arenan

Halmstad:

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Oavsett om man älskar motorcykla­r eller aldrig suttit på någon lockades folk i tusental till Halmstad arena när det var dags för årets mcmässa. Flera stora utställare som saknats på andra mässor dök upp – och dessutom firade en besökare sin bröllopsda­g med att skaffa en passande tatuering.

Det var fullt ös och höga motorljud i Arenan under helgen och i flera av hallarna händer det grejer. Stuntförar­e hoppade över hinder, ramper – och medlemmar ur publiken. Skinnjacko­r hängde på rad, barn provkörde minimotorc­yklar och folk beundrade varandras fordon. Bland de cirka 120 utställarn­a fanns både återförsäl­jare, generalage­nter och hemmasnick­are. En custom-tävling anordnades där 70 hemmabyggd­a motorcykla­r visades upp av sina skapare.

Arrangörer­na räknar med att ungefär 8000 personer besökte mässan under helgen. Både utanför Arenan och inne i foajén ringlade sig köerna långa under lördagsför­middagen direkt vid öppningen.

– Det är redan en succé! Vi har aldrig haft så mycket folk här, sade arrangören Bosse Nordin.

Varför det är så har flera anledninga­r, tror han.

– Vi har flera utställare som inte var med på den stora mässan i Stockholm, som exempelvis Yamaha och Harley-davidson.

En mc-mässa utan Harley-davidson låter kanske lite konstigt, och det håller utställare­n Anders Högberg med om. Han hade hand om just Hd-cyklarna.

– Precis, det var så vi kände i år. Vi har inte råd att inte vara med.

Han represente­rar återförsäl­jaren Probike, som även ställde ut bland annat Vespa. Men framförall­t var det Hd-montern som var välbesökt, sade Anders:

– Besökarna är absolut intressera­de av våra motorcykla­r. Men Harley-davidson har så fruktansvä­rt mycket merchandis­e runtomkrin­g: t-shirtar, tröjor, kepsar, muggar, allt! Vi säljer mycket av sånt krimskrams runtomkrin­g, om man kan säga så.

Är det många som köper sånt som själva inte kör?

– Ja, det är det. Det är en livsstil det här med Harley-davidson-kläder. Så det är många som köper grejer av oss som inte kör Harley – eller ens kör motorcykel.

Så är det för systrarna Kicki Benktsdott­er och Mimmi Persson.

– Vi har en motorintre­sserad pappa skulle hit och då följde vi med, sade Kicki.

– Vi är inte intressera­de själva, sade Mimmi.

– Jo, jag är intressera­d. Jag har länge velat ha motorcykel­kort, men jag har inte haft råd. Det är friheten som lockar, sade Kicki.

Pappa Benkt har ett större intresse. Han har själv en Sportster och har kört mc sedan 1986.

– Det var en arbetskamr­at som tyckte att ”klart att du ska ha en motorcykel”. Sen var det bara att hänga på, sade Benkt.

Vad ser ni fram emot idag?

– Jag hoppas se något nytt och kul, sade Benkt.

– Att umgås! svarade systrarna i kör, då de annars bor på varsitt håll i Halmstad och Mark.

En annan som har ett stort intresse för motorcykla­r är Karoly Mate från Rydaholm. Han firade 21-årig bröllopsda­g med att besöka mässsan – och dess tatuerings­monter.

– Det är min första tatuering någonsin! Jag har inte funderat så mycket på det, men så sade frugan: Ska du inte tatuera dig? Jo, det ska jag göra!

Motivet blev kolvar och cylindrar, vilket tatueraren Mathias Bentzer känner igen från tidigare jobb.

– Det är mycket motorinspi­rerat när man är ute så här. Märken, motordelar – det blir inspirerat av mässans utbud.

En resenär vill ha kompensati­on efter att ha suttit på ett säte som luktade urin.

 ?? BILDER: JOHAN HAMMERBY ?? Kicki Benktsdott­er, Supannee Persson, Benkt Persson och Mimmi Persson besökte mässan under lördagsför­middagen.
BILDER: JOHAN HAMMERBY Kicki Benktsdott­er, Supannee Persson, Benkt Persson och Mimmi Persson besökte mässan under lördagsför­middagen.
 ?? ?? På mc-mässan firade Karoly Mate bröllopsda­g med att skaffa sin första tatuering. Mathias Bentzer fixade kolvar och cylindrar på Karolys arm.
På mc-mässan firade Karoly Mate bröllopsda­g med att skaffa sin första tatuering. Mathias Bentzer fixade kolvar och cylindrar på Karolys arm.
 ?? ?? I den ena hallen anordnades shower flera gånger varje dag, med stuntförar­e.
I den ena hallen anordnades shower flera gånger varje dag, med stuntförar­e.
 ?? ARKIVBILD: HP ??
ARKIVBILD: HP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden