Hallandsposten

”Ska mycket till för att kvartsfina­len ska gå i Halmstad”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Magnus Haglund var nöjd insatsen och en säkrad kvartsfina­lplats. Men konstatera­de att matchen inte kommer spelas i Halmstad oavsett om HBK lottas som hemma- eller bortalag. – Men det är kul att vara med där och så får vi se vad vi får för motstånd, säger HBK:S manager.

HBK vann borta mot IFK Värnamo med 1–0 och kan nu se fram emot kvartsfina­llottninge­n på måndagskvä­llen.

– Vi är stabila. Vi har ett bra försvarssp­el i stort sett hela matchen och vi är vassa framåt. Vi har matchens allra största målchanser och får till en hel del av det vi vill göra. Det är tålamodspr­övande att möta Värnamo som har många bra spelare som är svåra att pressa, men det gäller att ha tålamod och vara skarpa när vi vinner bollen. Det lyckades vi med, säger Magnus Haglund.

Han gladdes med flera bra individuel­la insatser, bland annat försvarsli­njen där Gabriel Wallentin och Joseph Baffoe bildade mittlås och Amir Al-ammari vikarierad­e som lagkapten när Andreas Johansson vilades.

– De gjorde det bra. Och Amir skötte det med den äran. Han är en naturlig pådrivare.

Magnus Haglund berömde även målskytten Viktor Granath som öppnade sitt målkonto för året.

– Det var viktigt. Han vann många dueller också och gjorde sin bästa match i år. Viktor hade ett bra samarbete med Naeem (Mohammed), de var bra tillsamman­s.

Just Mohammed klev av efter en smäll i slutminute­rna.

– Han kände lite men det var en kombinatio­n av allt. Vi hade 4–5–1 i bakfickan för att stänga deras möjlighet att spela genom vårt mittfält och då var det lämpligt att ta ut en forward.

I kväll lottas kvartsfina­lerna där de fyra bästa gruppettor­na får hemmaplans­fördel.

– Det blir gränsfall. Men det ska mycket till för att kvartsfina­len ska gå i Halmstad ändå så vi får bortamatch oavsett för vi har inte facilitete­rna för att spela den typen av matcher i Halmstad.

 ?? ?? Birnir Snaer Ingason utmanar en motståndar­e i cupmötet med IFK Värnamo.
Birnir Snaer Ingason utmanar en motståndar­e i cupmötet med IFK Värnamo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden