Hallandsposten

Heta känslor i seriefinal­en

Det var mycket känslor när Hylte/halmstad förlorade seriefinal­en mot Floby i Örnahallen efter en gastkraman­de femsetare. I centrum stod hemmalaget­s Dardan Lushtaku, som fick rött kort. – En horribel domarinsat­s, muttrar han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

” Det var irriterat på plan, men det är kanske inte så konstigt då det handlade om en viktig match.

Ett fullsatt Örnahallen hade hoppats att Hylte/halmstad skulle ta revansch för förlusten i Floby i höstas.

Men det var motståndar­en som även den här gången drog det längsta strået och tog ett stort kliv mot serieseger i elitserien efter att ha vunnit med 15–12 i en match som hade allt och lite till.

Stundtals var det väldigt irriterat på planen och H/h-tränaren Almir Ljutovac drog tidigt på sig ett gult kort som blev till rött när Dardan Lushtaku tappade humöret efter några bollar där domarparet­s – Markus Edholms och Johan Magnussons – beslut gick emot hemmalaget.

– Jag förstår inte att domarna ändrar reglerna hela tiden. Det verkar som om de tyckte att jag firade för mycket efter en av bollarna, men det gjorde Floby hela tiden. När jag sedan gör det en gång så blir jag straffad, suckar Dardan Lushtaku.

Johan Magnusson hade syn på det.

– Han (Dardan) ropade något olämpligt. Almir hade redan fått ett gult kort och eftersom man straffas som lag blev det rött för Dardan, säger Magnusson.

– Det var irriterat på plan, men det är kanske inte så konstigt då det handlade om en viktig match och

en annan där känslorna tog över, fortsätter han.

Floby vann ändå rättvist till slut. Tidigare Hylte/halmstadsp­elaren Viktor Lindberg var strålande i Floby och drog ett väldigt tungt lass. 32 poäng blev det från hans sida och hemmalaget hittade aldrig något motmedel mot landslagss­pelaren.

Lindberg var som bäst i de två första seten, då H/H inte alls kom upp i normal nivå med många tekniska fel och en servemotta­gning som var rent ut sagt dålig.

Men i tredje set gjorde Ljutovac några förändring­ar. Anton Ribom och norrmannen Eirik Holst Kavli, bäst på 20 poäng, kom in på plan och det gav mer tyngd i hemmalaget­s attacker. 0–2 i set blev till 2–2, men i femte var Floby starkast och avgjorde fram till 15–12.

Därmed är det fördel västgötarn­a inför sista omgången nästa helg. Allt pekar på att Floby vinner elitserien och får fördel av en extra hemmamatch i en eventuell Sm-final mot Hylte/halmstad.

– Det är klart att man väljer att ha fördel av hemmaplan, men i en lång finalserie tror jag inte att det har så stor betydelse, säger Dardan Lushtaku.

 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ?? Hylte/halmstads Dardan Lushtaku tappade humöret i seriefinal­en mot Floby och fick rött kort i en match med heta känslor.
BILD: MATHIAS BERGELD Hylte/halmstads Dardan Lushtaku tappade humöret i seriefinal­en mot Floby och fick rött kort i en match med heta känslor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden