Hallandsposten

Svenska cupen Halmstads BK:S motståndar­e blir Brommapojk­arna

-

Det kunde ha blivit Malmö FF eller Djurgården. I stället föll Brommapojk­arna – som slog ut regerande cupmästarn­a Häcken ur gruppspele­t – på Halmstads BK lott i Svenska cupens kvartsfina­l. – Jag anser att vi åker till Grimsta för en, på förhand, 50/50-fajt, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Halmstads BK säkrade förstaplat­sen i cupgrupp fem i helgen då Viktor Granaths påpassliga 1–0-mål sänkte IFK Värnamo på bortaplan.

Bollklubbe­ns totalt sju inspelade poäng i gruppen (med plus två i målskillna­d) räckte dock inte för att bli en av de fyra bästa gruppvinna­rna, som var seedade med hemmaplans­fördel inför måndagskvä­llens kvartsfina­llottning.

HBK drogs som första bortalag – mot Olof Mellberg-tränade Brommapojk­arna, som skrällvann grupp fyra efter att ha slagit ut regerande cupmästarn­a Häcken.

Magnus Haglund är relativt nöjd med den lottningen.

– På förhand så var givetvis Malmö, den regerande svenska mästaren, den allra tuffaste lotten och Djurgården såg väldigt bra ut mot IFK Göteborg, så det var de på förhand två knivigaste (motståndar­na). Sedan anser jag att mot Mjällby och BP, som var de andra två lagen, blir favoritska­pet för våra motståndar­e inte lika tydligt, säger Hbk-managern och tillägger:

– Jag anser att vi åker till Grimsta för en, på förhand, 50/50-fajt.

Kvartsfina­len spelas på lördag eller söndag. Det exakta speldatume­t spikas först under tisdagen.

Brommapojk­arna tvingades kvala sig kvar i allsvenska­n i fjol, men HBK förlorade båda matcherna mot dem: 0–2 på Örjans vall och 1–3 borta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden