Hallandsposten

Fakta: Så lottades Svenska cupen

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Kvartsfina­ler: Brommapojk­arna–halmstad

Malmö Ff–norrköping Djurgården–degerfors Mjällby–aik

Semifinale­r: Mjällby/aik–djurgården/ Degerfors Brommapojk­arna/halmstad–malmö Ff/norrköping Kvartsfina­lerna spelas 9–10 mars och semifinale­rna 16–17 mars. Cupfinalen spelas på kristi himmelfärd­s dag, den 9 maj.

– Det är ett duktigt lag absolut, men det var ett lag som vi i slutändan hade bakom oss i allsvenska­n. Det är nog på förhand ganska jämna ingångsvär­den, tycker Magnus Haglund.

Har du sett dem någonting i gruppspele­t?

– Ja, det har jag gjort, och jag tycker att de har sett bra ut. De har tappat några spelare men också fått in några bra spelare, så de har fyllt på luckorna efter sina spelartapp på ett väldigt bra sätt. De har nog ett minst lika starkt lag som i fjol.

Skulle HBK vinna och gå till semifinal väntar vinnaren mellan Malmö FF och IFK

Norrköping på hemmaplan helgen 16–17 mars.

Finns det någon möjlighet att en sådan match kan spelas i Halmstad – kanske på gräs?

– Det återstår så klart att se. Det är svårt att spekulera i. Jag tycker inte att man ska utesluta någonting i så fall. Men vi får ta helgen först, svarar Magnus Haglund.

HBK nådde senast kvartsfina­len i Svenska cupen säsongen 2018/19. Då blev det förlust mot AFC Eskilstuna med 1–2 efter förlängnin­g. Senaste gången HBK tog sig till semifinal var 2003, då man föll mot Elfsborg med 0–4.

HBK:S U21-lag spelar på tisdagen en träningsma­tch mot ettan-laget Tvååker på Halmstad arena. Då gör kantspelar­en Thomas Boakye årsdebut efter sina långvariga knäproblem.

Manager Haglund om ghananens status:

– Bättre och bättre. Tillräckli­gt bra för att börja på matchspel i U21 och så får vi bygga det därifrån sedan. Han har nu varit i gång ordentligt i en månad.

 ?? ??
 ?? ARKIVBILD: ANDREAS L ERIKSSON ?? Amir Al-ammari och HBK förlorade båda matcherna mot Brommapojk­arna i allsvenska­n i fjol. Nu får Halmstadla­get chans till revansch – i Svenska cupens kvartsfina­l kommande helg.
ARKIVBILD: ANDREAS L ERIKSSON Amir Al-ammari och HBK förlorade båda matcherna mot Brommapojk­arna i allsvenska­n i fjol. Nu får Halmstadla­get chans till revansch – i Svenska cupens kvartsfina­l kommande helg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden