Hallandsposten

Berntsson tränar med Astrio

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Den förre Hbk-backen Alexander Berntsson är klubblös efter att ha lämnat Jönköpings Södra. De senaste veckorna har han hållit igång med BK Astrio. – Det kan bli så att han spelar med oss om han inte hittar något lag, säger Astrios tränare Peter Lindau.

Med mindre än en månad kvar till premiären i division 2 västra Götaland för BK Astrio (möter Tord hemma den 29 mars) är truppen i stort spikad, även om man fortfarand­e är i behov av fler målvakter.

Men det kan fortfarand­e bli ett meriterat tillskott ute på planen. Mittbacken Alexander Berntsson, som lämnade HBK efter säsongen 2022 och är klubblös efter ett år i Jönköpings Södra, har hållit igång med laget de senaste veckorna.

Berntsson spelade även 50

Alexander Berntsson har tränat med Astrio de senaste veckorna.

ARKIVBILD: TOBIAS STERNER

minuter med Astrio i 7–0-segern mot Halmia förra veckan.

– Det är egentligen inget så, han har flyttat hem till Halmstad efter Jönköping och håller igång och tränar med oss. Han har varit med och spelat i en träningsma­tch för oss och vi tar det därifrån. Det kan bli så att han spelar hos oss om han inte hittar något lag, säger Astrios tränare Peter Lindau.

Det är Lindau själv som tagit kontakten med 27-årige Berntsson, som debuterade i HBK 2014 i allsvenska­n och har gjort över 200 tävlingsma­tcher för klubben.

– Han har fått lite förfrågnin­gar. Vi får se vad han väljer att göra. Han är jättedukti­g och passar bra in hos oss och känner flera i laget.

Vad skulle det innebära om han spelar i Astrio i år?

– Det är bra så klart. Han kommer från superettan och allsvenska­n och håller väldigt bra klass. En försvarare som är bra på att försvara och även en bra passningss­pelare. Det är en trevlig kille som kan skapa lite intresse och hjälpa andra spelare i Astrio med tips och råd. Det finns bara positiva grejer, säger Peter Lindau.

HP har sökt Alexander Berntsson för en kommentar.

Mittbacken var inte med när Astrio förlorade med 1–3 borta mot division 1-laget Norrby i lördags. Isak Petersson var Astrios målskytt i den matchen.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden