Hallandsposten

Kramer tog Vm-silver: ”Kan inte vara gladare”

Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-vm i Glasgow. Det är svenskens första Vm-medalj i karriären. – Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

- Henrik Skiöld TT

Kramer hade det sämsta årsbästat i startfälte­t och inledde också loppet längst bak i det sex man stora startfälte­t – men halvvägs in började svenskens avancemang.

In på upploppet var Kramer trea, och precis som i semifinale­n stod han för en urstark spurt som gjorde att han kunde passera belgaren Eliott Crestan och säkra silvret.

– Jag är skitnöjd med hur jag springer taktiskt. Jag tar de chanser som ges, i dag hugger jag när de chanserna ges och jag visste att jag var tvungen att göra det för att ha chans på medaljer, säger Kramer.

Det här är inte bara Kramers första Vm-medalj – det är Sveriges första Vm-medalj någonsin i medeldista­ns på herrsidan.

– Det var ju skönt att jag var först att ta den, säger Kramer och skrattar.

Bryce Hoppel, USA, vann på tiden 1.44,92. Kramers tid stannade på 1.45,27 – säsongsbäs­ta för svensken.

– Jag har känt hela mästerskap­et att kroppen svarar. Jag har inte blivit riktigt trött så det är väldigt skönt att den svarar även i finalen, säger Kramer.

Ändå var han löjligt nära att inte ta sig till final. I semifinale­n kastade han sig fram och blev trea med bara fyra hundradela­rs marginal.

– När jag tänker tillbaka på i går så var det verkligen att jag tänkte på sista varvet hela tiden att jag får inte bli fyra, jag får inte bli fyra. Man måste vara på rätt plats och göra rätt drag.

Efter målgången träffade han Armand Duplantis, som då var mitt uppe i att försöka klara 6,05 i stavhoppet.

– Han grattade mig och jag peppade honom. Det fungerade uppenbarli­gen.

För kompisen Samuel Pihlström, som tävlade på 1 500 meter bara en stund efter Kramers silverlopp, blev det en åttondepla­ts i Vm-premiären.

– Vilken insats, det är stort för svensk löpning. Det är riktigt kul att se, riktigt inspireran­de, säger Pihlström om Kramers Vm-silver.

– Om man sätter åttondepla­tsen i ett större perspektiv är jag verkligen nöjd. Inte minst med tanke på var jag befann mig så sent som för ett halvår sedan, fortsätter han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden