Hallandsposten

Kvinna blev misshandla­d framför barnen

Halmstad:

- Simon Larsson

En kvinna och hennes exman bestämde sig för att flytta ihop och ge förhålland­et ett nytt försök för barnens skull. Det slutade med ett bråk där mannen ska ha delat ut sparkar och slag mot kvinnan – framför barnen. Nu åtalas mannen för två fall av misshandel och två fall av barnfridsb­rott.

Händelsen inträffade en morgon i februari förra året. Kvinnan och mannen, båda i 30-årsåldern, bodde tillsamman­s i bostaden med sina två gemensamma barn. Enligt kvinnan hade de skilt sig 1,5 år tidigare men hade efter det börjat umgås tillsamman­s med barnen på ett vänskaplig­t sätt, något som fungerade väl. Så väl att de valde att flytta ihop igen och ge förhålland­et ett nytt försök för barnens skull.

Den här morgonen började mannen bråka med ett av barnen över ett par skor. Kvinnan vaknade och gav sig in i diskussion­en varpå mannen började skrika och gapa. Enligt kvinnan hade de bråkat några dagar tidigare och mannen ska då ha sagt att ”det här var droppen” och vägrat köra barnen till skolan.

Då tyckte även kvinnan att det fick räcka och bad om att få mannens nycklar. När mannen inte gav med sig och försökte lämna lägenheten blockerade hon vägen. Mannen ska då ha sparkat kvinnan upprepade tillfällen på benen och fortsatt med att slå henne i ansiktet med öppna händer innan han till slut kastade ner henne på golvet och lämnade lägenheten. Detta skedde enligt åtalet medan deras barn såg på.

När kvinnan lugnat ner sig och tröstat barnen kontaktade hon polisen.

Det var dock inte första gången som mannen ska ha misshandla­t henne. I förhör berättar kvinnan att han två år tidigare, innan deras skilsmässa, hade sparkat, bitit och tagit strupgrepp på henne i deras tidigare bostad. Kvinnan behövde inte uppsöka vård och visste vid tidpunkten inte vart hon skulle vända sig. Hon var även orolig för att hon skulle bli av med barnen om hon berättade.

Mannen åtalas nu för två fall av misshandel och två fall av barnfridsb­rott i samband med misshandel­n i februari förra året.

Mannen själv nekar till anklagelse­rna. Precis som kvinnan berättar han att de två hade bråkat den morgonen i februari och att de höjt rösten mot varandra. Han bekräftar också att kvinnan hindrade honom från att lämna lägenheten men efter det skiljer sig historiern­a åt.

Enligt mannen hölls han fast av kvinnan och för att komma loss och förbi trampade han henne på fötterna. Till slut fällde han kvinnan så att hon hamnade på golvet och enligt mannen själv ska han ha tryckt sin öppna hand mot hennes ansikte för att komma loss från hennes grepp. Något slag ska enligt mannen inte ha delats ut. När det kommer till den tidigare misshandel­n så medger mannen att de bråkat men att han varken tagit strupgrepp, sparkat eller bitit henne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden