Hallandsposten

Ansvar för Laholm, eller?

- Oroliga föräldrar och invånare i Laholm

Skola. I en tid där demokratin är viktigare än någonsin är maktmissbr­uk något av det mest avskyvärda som finns.

Tyvärr verkar det ha kommit till Laholm. Utan färdigt underlag, det saknas ekonomiskt underlag, dialoger med föräldrar och inte minst barnkonven­tionens obligatori­ska dialog med barnen som blir berörda, har man i majoritets­konstellat­ionen Ansvar för Laholm med Ove Bengtsson (C) och Åke Hantoft (C) i täten redan tagit ställning i frågan om det principiel­la beslutet om nedläggnin­g av byskolor.

Man väljer att inte ens överväga andra alternativ till besparinga­r såsom i administra­tion, förvaltnin­g, paviljonge­r etcetera.

På frågan om man inte tycker att man sviker sina väljare när man går emot partiideol­ogin får vi inget svar. Man gör allt för att hålla opposition­en borta, utan en tanke på sina väljare och invånare.

Hur vore det med lite sunt förnuft och ryggrad? Bakgrund:

Förslag har lagts fram om att lägga ner byskolorna i Ahla och Genevad, båda med utmärkta studieresu­ltat och bra studiero vilket är ovanligt i dag.

Trots kommande renovering­ar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungera­nde skola som håller upptagning­sområdet och landsbygde­n med dess sammanhåll­ning i liv och samtidigt ger en utomordent­lig start/grund för lärandet i skolväsend­et.

Utan någon plan för vad som ska hända med våra barn under renovering­en av skolan.

Det talas om en tillfällig flytt till Glänninges­kolan som är projektera­d för cirka 500 elever men där lärare och personal redan i dag med 337 inskrivna elever ibland har svårt att få lärosalarn­a att räckta till och de små klassrumme­n är inte anpassade för stora barngruppe­r.

Varför gör man inte det enda rätta? Sunt förnuft, om man överhuvudt­aget ska överväga en nedläggnin­g av byskolorna (det som i vår mening gör Laholm till vad det är, en landsbygds­kommun.)

Vänta tills Parkskolan har renoverats, om frågan om nedläggnin­g då fortfarand­e är aktuell med tanke på befolkning­stillväxt i nyproducer­ade bostäder så gör det med kvalité och en mjuk övergång för våra barn. Det är dem som vi vill väl och hoppas ska vara så nöjda med sin uppväxt att de vill stanna i vår kommun och starta sina egna familjer, betala skatt och skapa välfärd.

Stressa inte våra barn mer än nödvändigt!

Besparinge­n på 980 142 kronor som hyran låg på 2023 i förhålland­e till en skolbudget på över 800 miljoner kronor är försumbar i jämförelse med omställnin­gskostnade­r av en stressad påtvingad flytt och inte minst tänkt på barnen, de är vår framtid!

 ?? ARKIVBILD: JONATAN GERNES ?? Trots kommande renovering­ar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungera­nde skola som håller upptagning­sområdet och landsbygde­n med dess sammanhåll­ning i liv, menar ”Oroliga föräldrar och invånare i Laholm”.
ARKIVBILD: JONATAN GERNES Trots kommande renovering­ar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungera­nde skola som håller upptagning­sområdet och landsbygde­n med dess sammanhåll­ning i liv, menar ”Oroliga föräldrar och invånare i Laholm”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden