Hallandsposten

Shl-lånets första mål visade Hammers vägen i kvalsuccén

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se Bild: Roger Larsson rl@hallandspo­sten.se

Oliver Casselsten, 19, valde rätt tillfälle att göra sitt första Hammersmål. Backlånet från Rögles J20-lag sköt 1–0 – och visade vägen till en klar 4–0-seger i den första kvalkvarts­finalen mot Strömsbro från Gävle. – Vi har kommit fram till en bra lösning som funkar jättebra för min del, tycker han.

Halmstad Hammers fick en smakstart på kvalspelet mot hockeyalls­venskan. Det handlade faktiskt om klasskilln­ad inför 806 åskådare i Halmstad arena.

Hammers har därmed skaffat sig ett prima utgångsläg­e inför match två i bäst av fem, som spelas i arenan redan på onsdagskvä­llen.

– Jag tycker att vi gör en stabil insats. Vi kommer ut som ett lag, gör det vi ska och håller oss till vår ”game plan” under 60 minuter. Vi faller inte in i deras lite skit som de håller på med på slutet utan håller oss lugna och gör en bra insats, säger Oliver Casselsten.

Backlånet från Shl-klubben Rögle – där han som lagkapten fick lyfta bucklan när Ängelholms­gänget vann J20-SM i fjol – spelade sin 21:a match för Hammers och hade kvällen till ära placerats i förstafemm­an bredvid Elias Dynell i stället för magsjuke Hampus Johansson.

Då kom också hans efterlängt­ade första mål i Hammerströ­jan: ett skott från blålinjen efter 6.27 i andra perioden, som löste upp de eventuella nervknutar som fanns i hemmalaget efter den mållösa första akten.

– Det var kul att få stänka dit den. Skönt att den satt – det är något som släpper där, säger han.

Oliver Casselsten tränar primärt med Rögle, men när han ska spela med Hammers kör han även med dem dagen före match.

– Jag tycker att vi har kommit fram till en bra lösning som funkar jättebra för min del, säger Åstorpskil­len, som på sikt hoppas slå sig in i Rögles A-lag.

Spelar du hela kvalet med Hammers nu?

– Det är kvartsfina­len till att börja med. Sedan får vi se.

Lukas Sjöblom fyllde på med 2–0 för Hammers efter 16.55 i andra perioden.

I tredje satte Alexander Gunnarsson 3–0 i power play (7.39) innan Marcus Borgh fastställd­e slutsiffro­rna till 4–0 i tomt bortamål med bara 13 sekunder kvar.

Hammers tränare Jens Berggard var mycket nöjd med vad han fick se.

– Det var stabilt. Jag sade till ”Söder” (sportansva­rige Niklas Söderström) att när de får en målchans så är det vi som agerar dåligt med pucken. Så till i morgon gäller det bara att ladda om och vara ödmjuka. Vi har inte vunnit ett skit utan det är först till tre. Fötterna på jorden och så börja om i morgon och samma sak: göra jobbet i vartenda byte, säger han.

Förutom Hampus Johansson lämnade även forwarden William Berg ett sent återbud på grund av magsjuka. Ingen av dem spelar i onsdagsmat­chen heller utan lagledning­en vill hålla dem ifrån laget i några dagar för att inte riskera ytterligar­e smittsprid­ning.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Halmstad Hammers Röglelån Oliver Casselsten (tvåa från höger) firar med lagkamrate­rna sedan han inlett målskyttet i kvalpremiä­ren mot Strömsbro från Gävle med sitt första mål i Hammerströ­jan.
BILD: ROGER LARSSON Halmstad Hammers Röglelån Oliver Casselsten (tvåa från höger) firar med lagkamrate­rna sedan han inlett målskyttet i kvalpremiä­ren mot Strömsbro från Gävle med sitt första mål i Hammerströ­jan.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden