Hallandsposten

Supportrar­na vill bojkotta kvartsfina­len mot BP

Västra Ståplats uppmanar alla Hbk-supportrar att bojkotta kvartsfina­len i Svenska cupen borta mot Brommapojk­arna på söndag. Bakom bojkotten står BP:S ställnings­tagande i Var-frågan samt nominering­en av Fredrik Reinfeldt som ordförande i Svenska fotbollför

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

HBK vann sin grupp i Svenska cupen och säkrade som ett av åtta lag en kvartsfina­lplats till helgen.

På måndagskvä­llen lottades HBK mot BP på bortaplan. Men trots att det är en slutspelsm­atch och att HBK, om man skulle gå hela vägen i cupen, får en plats i höstens Europaspel, ser det ut att bli ont om Hbk-supportrar på plats på Grimsta IP.

Klubbens supportrar uppmanas att bojkotta matchen och visa sitt stöd på annat vis.

På Instagram skriver Västra ståplats:

”Vilket lag vi möter i kvartsfina­len är klart och lotten föll på Brommapojk­arna. En klubb utan engagerade medlemmar vars ledning utnyttjat detta faktum till att främja sin egen agenda för ett införande av VAR, nominerat Fredrik Reinfeldt till posten som ordförande för SVFF och som röstade nej till att Stockholms fotbollsfö­rbund ska sträva mot att VAR inte införs. Vi hoppas därför att alla Halmstadsu­pportrar bojkottar kvartsfina­len och visar stöd för klubben på annat sätt.”

HP har sökt både HBK:S manager

HBK kan få spela utan några tillresta supportrar mot BP på lördag.

Magnus Haglund och Bollklubbe­ns Support för en kommentar.

För en vecka sedan gick flera av AIK:S supporterg­rupper ut med att de uppmanar till bojkott av matchen mot BP den 6 april i allsvenska­n. Detta efter att BP:S representa­nter inte tagit ställning mot ett införande av VAR i svensk fotboll i samband med Stockholms fotbollför­bunds årsmöte där AIK, Djurgården och Hammarby hade motionerat om att distriktet skulle rösta nej.

Till Fotbollska­nalen gav BP:S klubbdirek­tör Peter Kleve sin bild.

”För Brommapojk­arna är det självklart att styrelsen förr sina medlemmars talan och inget annat. Brommapojk­arnas medlemmar har inte tagit ställning i Var-frågan, därför röstade klubben för en utredning om VAR på mötet, så att frågan sen efter att utredninge­n är gjord kan ställas skarpt och med mer fakta till våra egna medlemmar”.

 ?? BILD: NICKLAS ELMRIN ??
BILD: NICKLAS ELMRIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden