Hallandsposten

HBK:S cupdrag – vill spela semifinale­n på Örjans vall

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Först gäller det att slå ut Brommapojk­arna. Men når Halmstads BK semifinale­n i svenska cupen hoppas man kunna spela mot Malmö FF eller IFK Norrköping i Halmstad – på Örjans valls A-plan. – Det hade varit en enorm upplevelse, säger HBK:S evenemangs­ansvarige Peter Åberg.

HBK möter BP borta i cupkvartsf­inalen på lördag. Vinnaren ställs mot vinnaren mellan Malmö FF och IFK Norrköping hemma i semifinale­n den 16–17 mars.

HBK tvingades av säkerhetss­käl flytta publikmatc­hen i gruppspele­t mot Helsingbor­g till Bravida arena i Göteborg. Men blir det semifinal är förhoppnin­gen att kunna spela den på Örjans valls A-plan. Peter Åberg säger till HP:

– Det är ingenting som är spikat, men vi får inte spela på någon annan arena i Halmstad enligt STB (tävlingsbe­stämmelser­na, HP:S anm). GML (grönyteför­etaget som sköter Örjans vall åt kommunen) har fått i uppgift att se till så att planen blir redo för en eventuell semifinal. Sedan kan vi ju inte påverka väder och vind och så vidare, men vi hoppas. Planvärmen har varit på i någon vecka nu så den har börjat bli lite grön.

Den slutgiltig­a beslutet om spelplats måste enligt Peter Åberg fattas i slutet av den här veckan. Håller inte Örjans vall är Bravida arena reservalte­rnativet.

Hur skulle det vara att kunna spela semifinale­n på Örjans vall?

– Fantastisk­t. Det är det vi vill göra. Nu har vi farit och flängt i svenska cupen inte bara i år utan förra året också. Det tar på krafterna, både för oss som jobbar med det och för alla supportrar, att vi inte kan spela viktiga matcher på hemmaplan. Så det hade varit en enorm upplevelse, faktiskt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden