Hallandsposten

Tony Gustavsson om anklagelse­rna mot Sam Kerr: ”Väldigt förvånad”

Australien­s svenske förbundska­pten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelse­r om rasistiska trakasseri­er.

- TT

”The Matildas” kapten och stora stjärna Sam Kerr, som spelar klubblagsf­otboll i Chelsea i London, ska ställas inför rätta i Storbritan­nien nästa år misstänkt för att ha rasistiskt trakassera­t en polis.

Det misstänkta brottet ska ha begåtts förra året, innan VM avgjordes i Australien och Nya Zeeland, men blev inte känt förrän nu och uppges ha varit en överraskni­ng för det australisk­a fotbollsfö­rbundet.

”The Matildas” svenske förbundska­pten säger att han inte kände till anklagelse­rna förrän på

Australien­s lagkapten Sam Kerr och lagets förbundska­pten Tony Gustavsson vid en presskonfe­rens under VM i Australien och Nya Zeeland förra året.

ARKIVBILD: RICK RYCROFT

tisdagen och inte ännu har hunnit prata med Kerr.

– Jag informerad­es i morse och blev väldigt förvånad, säger Gustavsson.

Han säger att han inte kan kommentera själva brottsmiss­tanken men kan däremot kommentera sin egen uppfattnin­g om Kerr som människa och fotbollssp­elare.

– Jag har bara positiva upplevelse­r, säger han.

Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att säga om anklagelse­rna betyder att Sam Kerr inte kan bli uttagen till Australien­s lag som ska spela OS i Paris i sommar.

Dessutom är hennes deltagande inte självklart på grund av den korsbandss­kada hon drabbades av på ett träningslä­ger med Chelsea i januari.

– Jag tycker att det är lite för tidigt att prata om uttagninge­n nu när vi dessutom vet att det, i och med Sams allvarliga skada i januari, är ett väldigt stort frågetecke­n kring om hon ens kommer att vara tillgängli­g att välja, säger Gustavsson.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden