Hallandsposten

Dubbla explosione­r i Göteborg

-

Med bara någon minuts mellanrum inträffade två explosione­r vid två portar på samma gata i Göteborg. Polisen misstänker att det finns en gängkoppli­ng. – Det är självklart något vi tittar på, säger presstales­personen August Brandt.

Larm om explosione­rna kom vid 01.30-tiden natten mot onsdagen. De båda smällarna inträffade med bara någon minuts mellanrum.

Polis och räddningst­jänst ryckte ut och kunde konstatera att något exploderat i portarna till de båda flerbostad­shusen, som ligger mitt emot varandra på samma gata i Västra Frölunda.

En boende i ett av husen fick lindriga skärskador, men behövde inte uppsöka sjukhus.

Enligt Göteborgs-posten är personer med kopplingar till en kriminell gruppering skrivna på adresserna. I fjol var de inblandade i en skottlossn­ing som enligt utredninge­n var en del i en gängkonfli­kt i området.

Även polisen tror att de båda detonation­erna hör ihop och misstänker att det finns en koppling till gängmiljön – men kan inte bekräfta det ännu.

– Vi kan inte bekräfta det ännu. Men historiskt sett är den här typen av händelser väldigt ofta kopplade till gängkonfli­kter, säger August Brandt.

– Det är inte osannolikt att det är så även i de här fallen.

På bilder från platsen syns omfattande materiella skador. Men de boende behövde inte lämna fastighete­rna.

Brottsrubr­iceringen är grov allmänfarl­ig ödeläggels­e samt grovt brott mot lagen om brandfarli­ga och explosiva varor.

"Historiskt sett är den här typen av händelser väldigt ofta kopplade till gängkonfli­kter

August Brandt Polisens presstales­person

 ?? BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? Två explosione­r skedde med bara minuters mellanrum vid två portar till bostadshus i Västra Frölunda i Göteborg natten mot onsdagen.
BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL Två explosione­r skedde med bara minuters mellanrum vid två portar till bostadshus i Västra Frölunda i Göteborg natten mot onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden