Hallandsposten

Hammers tappade allt i kvalet: ”Vi sätter oss själva i skiten”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers kom snabbt ner på jorden efter den övertygand­e 4–0-segern i kvalet i tisdags kväll. Ett dygn senare var det inte lika muntra miner efter oväntade 0–1 mot Strömsbro och nu väntar två bortamatch­er i Gävle. – Besvikelse­n är stor, men det kommer att hoppa över till extra revanschlu­st. Jag hoppas det gäller de andra med, säger Hammers lagkapten Victor Gagic.

Hammers tog programenl­igt ledningen i kvartsfina­lserien mot Strömsbro med 1–0 och det var nog inte så många som trodde på gästrikarn­a i match nummer tv.

– Nej, det verkar inte som grabbarna gjorde det heller. Jag tycker att vi sätter oss själva i skiten för Strömsbro var med påkopplade än vad vi var. Att bara gå på 98 procent håller inte, anser Hammers tränare Jens Berggard.

Victor Gagic håller med.

– Nä, de ville mer än oss – det är den enkla sanningen. Strömsbro var hungrigare och satte fast oss i sin press. Jag tycker att de förtjänar segern i dag.

Jo, redan från start visade gästerna att laget tänkte sälja sig dyrt. Hammers hade svårt att freda sig och det krävdes storspel av målvakten Jacob Crespin för att Strömsbro inte skulle ta ledningen. Bland annat räddade hemmamålis­en ett friläge och gjorde en suverän parad på ett närskott.

Hammers hade svårt att hitta rätt i matchen och föll allt mer in motståndar­nas sätt att spela hockey. Den andra perioden var väldigt hafsig.

Hemmalaget tog ändå över i tredje perioden och tryckte tillbaka ett allt mer tröttkört Strömsbro.

Men med mindre än fyra minuter kvar att spela kom avgörandet. Hammers tappade puck i offensiv zon och efter en förlorad sargduell kom Strömsbro tre mot en. Mikael Hansson fick gott om tid på sig och skyfflade in pucken bakom en chanslös Crespin.

Nu väntar två bortamatch­er i Gävle på lördag och söndag.

– Ja, vi får beställa rum för en extra natt däruppe. Vi måste ju vinna en av matcherna där för att få till en avgörande här hemma, säger Berggard, som saknade lagkaptene­n Robin Dahse.

"Vi får beställa rum för en extra natt däruppe. Vi måste ju vinna en av matcherna där för att få till en avgörande här hemma.

Jens Berggard Halmstad Hammers tränare

Borta var också magsjuka duon Hampus Johansson och Wille Berg.

– Men båda är tillbaka i nästa match och det ger oss mer tyngd och energi. Men det kommer att bli tufft – därför är jag glad att vi var där ifjol och lärde oss en hel del då.

Hammers har varit bra på bortaplan hela säsongen.

– Vi kan betydligt mycket bättre än vad vi visade idag så nu är det bara åka upp dit och ta två segrar, slutar Victor Gagic.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Strömsbro var hetare och ville mer när Halmstad Hammers oväntat förlorade den andra kvalmatche­n i Halmstad arena ishall.
BILD: ROGER LARSSON Strömsbro var hetare och ville mer när Halmstad Hammers oväntat förlorade den andra kvalmatche­n i Halmstad arena ishall.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden