Hallandsposten

Division 2 ”Stålmannen”: ”Det blir nog inte 500 matcher till”

Här har ni Halmstads stålman! 49-årige Johan Stål gjorde sin 500:e match i Halmstad IBK:S röda tröja och hyllades stort i arenan inför toppmötet mot Vinberg. – Det känns jättekul att få lite uppskattni­ng, säger han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Johan Stål har spelat innebandy i hela sitt vuxna liv och efter några säsonger i bland annat Tylön och Warberg debuterade han för sin nya klubb Halmstad IBK 2000.

Sedan har han bara fortsatt och fortsatt och fortsatt.

När Stål klev in i Halmstad arena på tisdagskvä­llen var det dags för match nummer 500 i HIBK och han fick blommor och ett diplom ur ordförande­n Magnus Forsbergs händer sedan alla spelare radat upp sig för att hedra honom innan matchstart.

– Jag var orolig att hyllningar­na skulle påverka mig, men det var bara jättekul att bli uppmärksam­mad. Jag är lite stolt att jag har hållit på i så många år och känner mig fortfarand­e pigg, säger Johan Stål.

Han är inne på sin 24:e säsong i den lokala innebandyk­lubben och har under alla år varit förskonad från skador. Ett armbrott i slutet av en säsong och några brutna revben är allt han råkat ut för och därför har det heller inte blivit så många missade matcher.

– Det känns rätt skönt att ha varit mer eller mindre skadefri. Det var lite svårt att hinna med innebandyn under småbarnsår­en hemma, men nu har jag mycket tid igen, skrattar han.

I jubileumsm­atchen hade Halmstad det tunt på backsidan och därför fick veteranen kliva ner ett steg i banan. Men det klarade han galant när hans lag lite överraskan­de knep en poäng mot Vinberg, som leder division 2-serien.

Senast lagen möttes blev det förlust för HIBK med

Division 2 hela 1–12. Den här gången räddade Daniel Nilsson oavgjort, 5–5, med ett välriktat skott i slutet av matchen.

– Sedan var vi nära att vinna i förlängnin­gen. Synd att vi inte gjorde det. Jag tycker att vi skulle ha vunnit på alla chanser som vi skapade.

Halmstad IBK har den här säsongen börjat bygga underifrån och Stål är i vissa fall nära tre gånger så gammal som de yngsta förmågorna i truppen.

– Det har varit ett lyft att få upp alla unga killar och jag har känt mig taggad och gillar fortfarand­e allt tugg i omklädning­srummet. Lag har varit min grej hela livet. Hur länge har du tänkt spela?

– Det blir nog inte 500 matcher till. Grabbarna tyckte att jag skulle spela tills jag blir 60 år, men det får vi se. Jag har i alla fall bestämt att jag ska vara med nästa säsong också.

” Det var lite svårt att hinna med innebandyn under småbarnsår­en hemma, men nu har jag mycket tid

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Halmstad IBK:S veteran Johan Stål hyllades för att ha gjort 500 matcher i klubben. Här får han blommor av ordförande­n Magnus Forsberg.
BILD: ROGER LARSSON Halmstad IBK:S veteran Johan Stål hyllades för att ha gjort 500 matcher i klubben. Här får han blommor av ordförande­n Magnus Forsberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden