Hallandsposten

Återbruket­s pynt ska förstärka påskkänsla­n i centrum

Laholm:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Deltagarna i Återbruket har fullt upp att göra. Om några veckor ska deras påskträd pryda två strategisk­t utvalda platser i Laholm. – Jag kommer att vara stolt när jag ser träden i påsk, säger Per-anders Benjaminss­on, som deltar i den dagliga verksamhet­en.

Stämningen är hög i Återbruket­s rymliga lokal på Repslagare­gatan.

– Vi har bundit fjädrar i 17 träd och har bara sju kvar innan vi är klara. Det är jättekul att få göra något som syns. Det blir ju bra reklam för vår verksamhet, säger Per-anders Benjaminss­on.

Idén är hämtad från Halmstad. – Vår chef Camilla Jansson läste i tidningen att det hade gjorts liknande påskträd där. Hon tände på idén och kontaktade Laholms kommun som sa ja. Och vi har faktiskt tillverkat saker till kommunen tidigare. För några år sedan sydde vi vimplar och gjorde en stor fågelskräm­ma som placerades i olika

Ingrid Günther-hanssen är stödassist­ent på Återbruket.

rabatter, säger Ingrid Günther-hanssen, stödassist­ent på Återbruket.

Den här gången handlar det alltså om påskträd som ska pryda sin plats på rondellen mellan Danska vägen, Ängelholms­vägen och Lagavägen

samt i en rabatt vid Laholms kraftstati­on.

– Laholms kommun står för materialet och vi utför jobbet som går ut på att vi klipper till fjädrar av tyg som vi sedan fäster i träden med hjälp av ståltråd. Sedan ska vi även måla stora påskägg som ska placeras ut på samma platser som träden, säger Ingrid Günther-hanssen och fortsätter:

– Det märks att deltagarna brinner för det här med påskträden. Det är väl alltid lite spännande när det händer något nytt i verksamhet­en. Återbruket har tolv deltagare. – I vanliga fall tillverkar vi bland annat tändpuckar, ljus och tallriksun­derlägg som vi sedan säljer här. Det handlar verkligen om återbruk. Vi köper nästan inte in någonting, säger Ingrid Günther-hanssen.

Och deltagarna trivs i den dagliga verksamhet­en.

– Jag är här nästan dagligen. Jag gillar gemenskape­n och att ha något meningsful­lt att göra, säger Per-anders Benjaminss­on.

 ?? BILDER: JERRY CARLSSON ?? Maj Nilsson och Per-anders Benjaminss­on tycker att det ska bli kul att få se påskträden på plats i Laholm.
BILDER: JERRY CARLSSON Maj Nilsson och Per-anders Benjaminss­on tycker att det ska bli kul att få se påskträden på plats i Laholm.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden