Hallandsposten

Skyttekung­en skadad: ”Det känns inte bra”

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Det var mycket glädje i HBK på Grimsta ip när laget för första gången sedan 2003 lyckades ta sig förbi kvartsfina­len fram till en cupsemifin­al. Men smolken i bägaren var att måltjuven Naeem Mohammed tvingades kliva av med en befarad lårskada.

– Jag har aldrig haft den här typen av skada, men just nu känns det inte bra, medger Naeem.

Då hade han fått lämna planen i den 58:e minuten när han gav upp i en löpduell och sedan omgående signalerad­e för byte för att ersättas av Rasmus Wiedesheim-paul.

– Jag kände det efter en duell med en Bp-spelare. Sedan försökte jag fortsätta, men insåg att det inte skulle gå.

HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui bekräftar också att det rör sig om en baksida lår.

– Men det är ingen bristning utan mer en känning. Hur allvarlig den sedan är får vi se när han ska röntgas på måndag, förklarar han.

Naeem Mohammed – som var höstens spelare i HBK – inledde också säsongen 2024 med att göra lagets första mål, segermålet mot IFK Göteborg.

Han har sedan under försäsonge­n varit lagets vassaste anfallare – med sin speed ett ständigt djupledsho­t för motståndar­na.

Och därför kommer naturligtv­is skadan väldigt olyckligt. Dels med den allsvenska premiären bara tre veckor bort, men också med cupsemifin­alen hemma på Örjans vall nästa lördag.

– Vi tappade mycket av djupledsho­tet när Naeem försvann. Så mitt i glädjen var detta något som vi absolut inte ville ha för det är ju en typ av skada där det kan handla om några veckor innan han är tillbaka, konstatera­r HBK:S manager Magnus Haglund. Naeem själv nickar med en suck: – Så det är blandade känslor. Jag gläds naturligtv­is med alla i laget att vi lyckades kriga oss till segern och en semifinalp­lats.

– Men tyvärr är jag väldigt tveksam om jag själv kan spela den. Åtminstone som det känns nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden