Hallandsposten

Elitserien Hylte/halmstad tvåa – men fick ändå sitt förstaval

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Habo Wolley kunde inte ge Hylte/halmstad någon hjälpande hand utan Floby vann med 3–1 och därmed också herrarnas grundserie. Samtidigt gjorde H/H processen kort med Uppsala och trots att laget då blev tvåa fick laget ändå sitt förstaval när kvartsfina­lmotstånda­ren skulle väljas, Malmö.

– Precis det som jag hade hoppats. Det var väl 50/50 om Floby skulle välja Uppsala eller Malmö, men nu valde man Uppsala och vi kunde ta vårt förstaval, Malmö, säger tränaren Almir Ljutivac.

Att valet föll på Malmö hade flera anledninga­r.

– Dels är det en kortare resa. Dels är det en ny motståndar­e som vi aldrig mött i ett slutspel tidigare. Men framför allt är det det lag som spelar den bästa volleyboll­en och jag vill ha en serie med bra motstånd, förklarar Almir.

Visserlige­n har Hylte/halmstad inte ens släppt ett set hittills mot nykomlinge­n, men Ljutovac varnar för underskatt­ning.

– Att möta ett lag med bara några dagars mellanrum ger helt andra förutsättn­ingar. Dessutom har Malmö haft många av sina bästa spelare borta när vi har mött dem och nu är de tillbaka.

I matchserie­n bäst av fem börjar Hylte/halmstad borta på söndag för att därefter ha två raka hemmamatch­er.

Matchen mot Uppsala blev en avslagen historia där H/H var klasser bättre i alla moment.

– Speciellt block och försvar är jag nöjd med. Vi var svåra att göra poäng mot. Däremot kan vi bli vassare på andra moment, analyserar H/h-tränaren.

Efter att ha vänt 0–2 till 11–2 var det raka spåret fram till 25–15 i första set.

I andra set var det jämnt fram till 16–15, men efter tre raka bollar där

Elitserien

0 3

kontroller­ade gästerna via 24–20 setet fram till 25–22 för att sedan enkelt vinna sista set, 25–15 sedan Uppsalas George Frazer satt sin serve i nät.

Eirik Kavli Holst blev poängbäst i H/H med tio poäng före Kasper Benjaminss­on (8) och Anton Ribom (7).

Transports­träckan elitserien är över för Hylte/halmstad. Det är på söndag som allvaret/volleyboll­festen börjar.

Med en ny Sm-final och ett nytt Sm-guld som mål.

 ?? BILD: TOBIAS STERNER ?? Hylte/halmstad kunde jubla dubbelt efter matchen mot Uppsala. Dels över segern, dels över att man fick sitt förstaval i slutspelet trots att laget slutade tvåa.
BILD: TOBIAS STERNER Hylte/halmstad kunde jubla dubbelt efter matchen mot Uppsala. Dels över segern, dels över att man fick sitt förstaval i slutspelet trots att laget slutade tvåa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden