Hallandsposten

Statliga institutio­ner måste samla in relevant informatio­n

-

Säkerhet. Vi lever i en osäker tid. Ryssland bedriver inte bara blodigt anfallskri­g på europeisk mark, man ägnar sig också åt spioneri och påverkansk­ampanjer här i Sverige. Det senare gör även diktaturer­na i Kina och Iran. Lägg därtill hot från militanta islamister och kriminella ligor som skjuter och spränger mer än vad som sker i något annat Eu-land. För att kontra denna hårda verklighet krävs en bestämd politisk ledning, med viljan att göra vad som krävs. Sedan valet har Sverige tack och lov just detta. Ihop med regeringen har vi sverigedem­okrater tillfört resurser, skärpt straff och drivit igenom nödvändiga reformer, för att säkra invånarnas trygghet från såväl inhemska som utländska hot. Och fler åtgärder är på väg.

Tyvärr kan vi konstatera att inte alla i riksdagen verkar villiga göra vad som krävs. Nu senast så ville Miljöparti­et inskränka Försvarsma­ktens och säkerhetsp­olisens möjlighet att hämta in informatio­n om hot mot landets säkerhet. De menade att underrätte­lsearbetet måste vara tydligare ”reglerat” och ”avgränsat”. Om detta inte sker riskerar det att hota integritet och mänskliga rättighete­r enligt de gröna. Givetvis ett helt vansinnigt resonemang. I ett läge där Sverige hotas från flera olika håll av onda krafter som vill oss illa, så måste statliga institutio­ner satta att skydda oss givetvis kunna samla in relevant informatio­n med minimala hinder för att hålla oss trygga.

Det är otroligt att det ens ska behöva sägas, men hederliga svenskars trygghet är faktiskt viktigare än integritet­en för ryska spioner och muslimska fundamenta­lister.

Erik Hellsborn (SD) Sara-lena Bjälkö (SD) Carita Boulwén (SD)

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG/TT ?? Tyvärr kan vi konstatera att inte alla i riksdagen verkar villiga göra vad som krävs, skriver representa­nter för SD angående underrätte­lsearbete.
BILD: FREDRIK SANDBERG/TT Tyvärr kan vi konstatera att inte alla i riksdagen verkar villiga göra vad som krävs, skriver representa­nter för SD angående underrätte­lsearbete.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden