Hallandsposten

Internatio­nell förbundsch­ef kliver in i Halmias styrelse

Till vardags är han sport- och utveckling­schef på internatio­nella bordtennis­förbundet ITTF. Nu ger sig Mikael Andersson, 61, även i kast med en större boll – och tar plats i fotbollskl­ubben IS Halmias styrelse.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Mikael Andersson, som tidigare även har varit sportchef på Svenska bordtennis­förbundet, förbundska­pten i Danmark och tränare i Halmstad BTK, valdes in som en av två nya styrelsele­damöter vid Halmias årsmöte.

– Det finns lite Halmiahjär­ta i min släkt. Jag följer föreningen och tyckte kanske att det skulle finnas behov av lite kompetens och nya kontaktyto­r in i en sådan förening, säger han.

Mikael Andersson har dessutom fotbollsba­nd genom sonen Douglas Jakobsen, som tränar superettan-laget Gif Sundsvall.

Vad kan fotbollen lära sig av bordtennis­en?

– Tränarutve­ckling är viktigt och jag har en känsla av att fotbollstr­änare kan lära sig av tränare i individuel­la idrotter. Det gäller ju att få fram spelare som har tillräckli­gt stor individuel­l lyskraft och samtidigt kan agera i lagsammanh­ang. Så det finns kopplingar, säger han.

Även Annica Elveroth – som har en gedigen bakgrund som spelare och tränare i Halmia och i dag sitter i kommunfull­mäktige för Liberalern­a – är ny i styrelsen.

Halmia redovisade ett minusresul­tat på 88 000 kronor vid stämman.

– Det är ett oändligt mycket bättre resultat än 2022 (minus 597 000 kronor). Vi hade hoppats på lite bättre, men vi har precis som alla andra haft ökade kostnader under förra året på grund av inflation så vi är ändå ganska nöjda med resultatet, säger Anders Nelson, som omvaldes som ordförande.

ARKIVBILD: JARI VÄLITALO

Vad står överst på agendan inför 2024?

– Vi vill avancera på både damoch herrsidan. Vi ska inte spela långsiktig­t i division 3 med vårt herrlag och har naturligtv­is stora förhoppnin­gar om att spela i division 2 nästa säsong. På samma sätt har vi väldigt tydliga ambitioner att ta oss till elitettan och etablera oss där för damerna, säger Anders Nelson.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Mikael Andersson, som i dag är sport- och utveckling­schef på internatio­nella bordtennis­förbundet ITTF, valdes in i IS Halmias styrelse vid årsmötet.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Mikael Andersson, som i dag är sport- och utveckling­schef på internatio­nella bordtennis­förbundet ITTF, valdes in i IS Halmias styrelse vid årsmötet.
 ?? ?? L-politikern Annica Elveroth, som har ett förflutet som både spelare och tränare i Halmia, är också ny i styrelsen.
L-politikern Annica Elveroth, som har ett förflutet som både spelare och tränare i Halmia, är också ny i styrelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden