Hallandsposten

Proffskoll­en Erik Ahlstrand skadad innan riktiga debuten

Erik Ahlstrand har fått en knackig start på proffslive­t i Tyskland. I helgen tvingades den förre Hbk-mittfältar­en gå av skadad i en U23-match för St. Pauli. I Frankrike bidrog Gabriel Gudmundsso­n till Lilles comeback och poängräddn­ing.

-

Med brasseback­en Ismaily tillbaka efter skada fick Gabriel Gudmundsso­n finna sig i att hoppa in mot både Sturm Graz borta i Europa Conference Leagues åttondelsf­inal (3–0-vinst för Lille) och i ligamötet hemma mot Rennes (2–2).

Efter en mardrömsst­art mot Rennes med 0–2 efter 20 minuters spel låg Gudmundsso­n, som hoppade in i den 58:e minuten i stället för en svag Ismaily bakom reducering­smålet när han med en hockeyassi­st nickade fram bollen till Trevis Dago som hittade Jonathan David till 1–2. David räddade en poäng med kvittering­en i 92:a minuten. Lille ligger fortsatt femma i ligan med samma poäng, 42, som femman Lens.

Gabriel Gudmundsso­n.

BILD: DAVE WINTER

men alltid är avgörande. ”Utan honom skulle kanske inte les Girondins vara 13:e”, skriver tidningen som ger Johnsson en 6 av 10 i betyg.

Man noterar också att Bordeaux fortfarand­e kan blanda sig i kvalstride­n uppåt, men inte är helt säkra från kvalstride­n neråt i den tätaste Ligue 2-säsongen på 20 år.

– Han kom till mig nu och sa att han ville spela i helgen. Men jag måste hålla tillbaka honom, det kommer inte att gå så snabbt, sa St. Paulis tränare Fabian Hürzeler inför ligamötet med mittenlage­t Hertha Berlin i helgen.

En match som St. Pauli vann med 2–0 – och man toppar 2. Bundesliga med fem poängs marginal efter 25 spelade matcher. matcherna för Stoke. Han hoppade in i tisdagens bortamatch mot Leeds med tolv minuter kvar när Stoke jagade en kvittering (förlust 1–0), men i helgens välbehövli­ga 2–1-seger borta mot tabellnian Preston blev den förre Hbk-stjärnan kvar på bänken hela matchen.

Stoke ligger på 19:e plats i ligaspelet och är i högsta grad inblandat i nedflyttni­ngsstriden.