Hallandsposten

Drammen nästa – men längtar mest till Falun

- Henrik Skiöld TT

Frida Karlssons enorma uppvisning i Holmenkoll­ens femmil platsar bland svenska längdklass­iker. Nu väntar debut i Drammens sprint – men mest av allt ser hon fram emot dagarna i Falun. – Det vore fint att få fira med det svenska folket för en gångs skull, säger hon.

För fyra år sedan blev Karlsson första svenska kvinnliga skidåkare att vinna tremilen i Holmenkoll­en.

Vid lördagens återbesök körde hon sitt första femmilslop­p. Körde var ordet. I mål var hon en minut och 19 sekunder före tvåan, landslagsk­ollegan Ebba Andersson.

– När Frida åker så här är hon bäst i världen, inget snack om saken, sade Linn Svahn till SVT efter uppvisning­en.

Expertkomm­entatorern­a Anders Blomquist (SVT) och Johan Olsson var lyriska. Båda betygsatte Karlssons prestation som en av hennes absolut främsta i karriären.

Så här med några dagars distans, hur värderar du den själv?

– Jag har aldrig vunnit i världscupe­n på det här sättet förut, så för mig var det en stor seger, något jag verkligen kan ta med mig in i framtiden. När det kommer såna här lopp och jag känner mig pigg, då ska jag våga gå för det. Det var ett kvitto jag fick.

Är det vad du är mest nöjd med? – Dels det. Jag tycker också att jag genomförde loppet precis som jag planerade det. Jag tänkte att jag, som jag sagt så många gånger, skulle ha is i magen och verkligen våga köra när jag kör.

– När jag fick min lucka gick jag väldigt hårt. Fast jag inte hade åkt en femmil så visade jag att jag kunde hålla hela vägen. Det är jag väldigt stolt över.

Orkar kroppen återhämta sig till tisdagens sprint?

– När jag vaknade dagen efter kände jag mig ganska mör i kroppen, men under dagen kände jag mig piggare och piggare. Förhoppnin­gsvis har jag någon explosiv fiber som vaknar till liv. Men det kan säkert slå lite hur som helst. Vi får se.

Säsongen avslutas med tre lopp i Falun i veckoslute­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden