Hallandsposten

Arsenal i knipa – så avgörs åttondelsf­inalerna i CL

Arsenal stormar fram i Premier League, Inter dominerar i Italien. Den formen behöver de ta med sig till Europa om de ska gå vidare i Champions League. Så här avgörs de fyra återståend­e åttondelsf­inalerna.

- TT

Vilka är klara?

Fyra lag har säkrat en plats i kvartsfina­l: Manchester City, Bayern München, Real Madrid och Paris Saint-germain.

När lottas kvartsfina­lerna?

På fredag i Europeiska fotbollsfö­rbundets högkvarter i schweizisk­a Nyon.

Läget inför veckans returer i de återståend­e åttondelsf­inalerna

(0–1 efter första mötet) Avspark: tisdag, klockan 21.00.

Det går inte att blunda för Arsenals form. Londonlage­t toppar engelska Premier League efter att ha vunnit samtliga åtta ligamatche­r 2024 med väldiga 33–4 i målskillna­d totalt.

Den enda plumpen de senaste veckorna kom dock mot Porto i den första åttondelsf­inalen. Brassen Galeno gav portugiser­na övertaget i dubbelmöte­t genom att sätta det viktiga segermålet på tilläggsti­d i Porto. Arsenalträ­naren Mikel Arteta prioritera­r troligen Premier League-spelet, men en plats i kvartsfina­lerna är såklart målet för britterna, som gör sin första Cl-säsong på sju år. (1–1 efter första mötet) Avspark: tisdag, klockan 21.00.

Det går knackigt i det inhemska spelet för både den regerande mästaren i Spanien och den regerande mästaren i Italien. Därför blir Europaspel­et extra viktigt för såväl Barcelona som Napoli.

Napoli har redan bytt tränare två gånger den här säsongen och är inte bättre än sjua i Serie A. Det ser ut att krävas seger i Champions League för att napolitana­rna ens ska få spela turneringe­n nästa säsong.

Barcelonas tränare Xavi Hernández har redan meddelat att han lämnar klubben efter säsongen, men ska först försöka ta laget till en Cl-kvartsfina­l för första gången på fyra år. (0–1 efter första mötet) Avspark: Onsdag, klockan 21.00.

Fjolårsfin­alisten Inter är på väg mot en kanonsäson­g. Med endast en förlust hittills stormar laget mot Serie A-titeln och tack vare Marko

ARKIVBILD: LUIS VIEIRA

Arnautovic­s segermål på hemmaplan har man också övertaget i Cl-åttondelen. Atlético Madrid på bortaplan är dock en tuff nöt att knäcka, även om spanjorern­as form är minst sagt skakig. Så sent som i helgen blev det förlust i ligan, 0–2 mot bottenlage­t Cádiz. (1–1 efter första mötet) Avspark: Onsdag, klockan 21.00.

Luuk de Jongs straffmål framför hemmapubli­ken i Eindhoven innebar 1–1 och en öppen affär inför returen.

Dortmund har visserlige­n fördel av hemmaplan när det ska avgöras men PSV, som i princip redan avgjort den nederländs­ka ligan, drömmer om att ta sig till kvartsfina­l för första gången sedan säsongen 2006–07.

 ?? ?? Arsenals Martin Ødegaard och Declan Rice har ett 0–1-underläge att vända i åttondelsf­inalen i Champions League mot Porto.
Arsenals Martin Ødegaard och Declan Rice har ett 0–1-underläge att vända i åttondelsf­inalen i Champions League mot Porto.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden