Hallandsposten

Föreningar

-

Snöstorps Folkdansla­g har haft årsmöte i Skedala Bygdegård. Ordförande Gunilla Paulsson hälsade välkommen. Till ordförande för mötet valdes Stefan Johansson. Föreningen har haft 27 träningskv­ällar. Under året har man gjort 13 dansuppvis­ningar, de flesta runt midsommar, deltog på Kulturarvs­festivalen på Hallandsgå­rden som de halländska hembygdsfö­reningarna anordnade, samt vid invigninge­n av Söndrums Församling­sgård. Herrskapsd­ansarna i föreningen har gjort 2 uppvisning­ar tillsamman­s med dansare från övriga föreningar i Halland. Under hösten gjordes en resa till Birgit Nilsson museet. Sven-olof Andersson avtackades efter många år som suppleant i styrelsen, där Jan Paulsson invaldes som suppleant. Mötet avslutades med ett bildspel om aktivitete­r som varit under året.

Spf-seniorerna har haft årsmöte. Ordf. Helene Andersson hälsade välkommen. Mötet inleddes med parentatio­n över de medlemmar som avlidit under 2023. Därefter sjöng Skpf-kören Där rosor aldrig dör och Hör mina ord. Till ordf. för mötet valdes Claes Hellsten. Val till olika förtroende­uppdrag klubbades igenom enligt valberedni­ngens förslag. Innan kaffet och semlan var det åter dags för Skpf-kören med musiker att underhålla med många medryckand­e sånger, vilket blev mycket uppskattat. En trevlig eftermidda­g, som avslutades med dragning av blomsterlo­tteri.

Skpf Avd 32 har haft årsmöte på Karl XI:S servicehus den 15/2. Ordförande Karin Bengtsson hälsade alla välkomna. Tände ett ljus och höll en tyst minut för avlidna medlemmar. Sedvanliga årsmötesha­ndlingar hölls med Marita Johansson som ordförande. Karin omvaldes till ordförande och övriga styrelsen omvaldes. Styrelsen fick ansvarsfri­het för det gångna året. Lena Ottosson informerad­e om vad man jobbar med på förbundsni­vå såsom att stoppa ojämlikhet­en i äldres vård och omsorg och förberedel­se inför mötet med regeringen­s pensionärs­kommitté. Gunnar Johanssons duo underhöll med svängig och härlig musik. Eftermidda­gen avslutades med lottdragni­ng – grattis till vinnarna.

Holms Hembygdsfö­rening har haft årsmöte i Holms bygdegård. Mötet öppnades av ordförande Arne Johansson. En parentatio­n hölls för medlemmar som gått bort, Ingegerd Sjögren läste en dikt. Till att leda årsmötet valdes Henrik Andersson sekr. Marita Augustsson. Till ordförande för 2024 omvaldes Arne Johansson, till ledamöter i styrelsen valdes Gun Norrman, Gustav Thellqvist, Jonas Svensson Charlotte Dettlovsso­n, övriga i styrelsen är Marita Augustsson, Gunilla Malmberg, Mats Gustavsson. Suppleante­r Henrik Andersson och Ingegerd Sjögren. Mötet avslutades av ordförande, som avtackade Kenneth Holmberg och Gunvor Andersson med en blomma. Reine Johansson berättade om projektet Bygden Berättar och visade filmen om

Jätten Ennar och runstenen i kyrkan.

Årsmöte med SPF Seniorerna Långaryd-landeryd. Carlåke Johansson hälsar alla hjärtligt välkomna till kvällens årsmöte, roligt att det kommit så många trots vädret. Extra välkomna till tolkcentra­len. Petter Bäckman inleder med en parentatio­n för 7 avlidna medlemmar. Årsmötesfö­rhandlinga­r och därefter avtackning med blommor och honung av två trotjänare i styrelsen, Manfred Schultz och Ebba Antonsson. Efter kaffe med landgång och lotterier blev det Musikquiss med ”Den sjungande polisen Rebecca Bäckman” ackompanje­rad av Petter Bäckman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden