Hallandsposten

Han öppnar ny restaurang i centrum

Centrum: 2021 öppnade Mohamad Alkhateeb Baba Ghanouj på Brogatan. Nu utökar han verksamhet­en och öppnar ytterligar­e en restaurang en bit upp på samma gata.

- Karin Bergh kb@hallandspo­sten.se 010-471 51 54

Mohamad Alkhateeb tyckte att det fattades mat från Mellanöste­rn i Halmstad centrum. För ungefär två och ett halvt år sedan öppnade han restaurang­en Baba Ghanouj i en mindre lokal på Brogatan. När möjlighete­n att ta över en betydligt större lokal intill Ida’s pub i hörnet Brogatan/karl XI:S väg dök upp tvekade han inte.

Här har tidigare bland annat restaurang­erna Burger Mob och Manal Al Sham huserat. För några dagar sedan hade Baba Ghanouj 2 – som Mohamad kallar sitt nya ställe – premiäröpp­et.

– Det har legat många olika restaurang­er här som stängt efter kort tid. Vår ambition är att bli kvar och erbjuda Halmstadbo­rna något mer permanent, säger Mohamad.

Fokus ligger alltså på mat från Mellanöste­rn, även om Mohamad tillägger att han även kommer att ha pizza på menyn.

– Det finns flera fördelar med den här lokalen jämfört med den andra. Dels finns det en kolgrill som jag gillar att använda, dels är själva matsalen större och luftigare.

Inlednings­vis planerar Mohamad att behålla båda lokalerna och bedriva verksamhet på två ställen. Sedan start han haft mycket folk på det nya, men känner sig inte redo att släppa den gamla restaurang­en riktigt än.

Mohamad har bott i Halmstad i nio år. Restaurang­verksamhet­en driver han ihop med sin familj – och kärleken till mat har han med sig sedan barnsben. Baba Ghanouj sysselsätt­er cirka tio anställda.

– Tyvärr hinner jag inte laga så mycket mat själv nuförtiden, det är fullt upp med annat i företaget. Men god mat betyder mycket för människor.

Att det är ekonomiskt tuffa tider verkar inte bekymra Mohamad. Han har gott om gäster både från Halmstad och närliggand­e städer – och upplever inte att det finns särskilt hård konkurrens i stan just när det handlar om den typ av mat han serverar.

 ?? BILD: KARIN BERGH ?? Mohamad Alkhateeb driver Baba Ghanouj tillsamman­s med sin familj. Här ihop med pappa Nedal Alkhateeb.
BILD: KARIN BERGH Mohamad Alkhateeb driver Baba Ghanouj tillsamman­s med sin familj. Här ihop med pappa Nedal Alkhateeb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden