Hallandsposten

Familjeför­etag och matbutik prisades på gala

Halmstad: Det var glada miner hos både pristagare och publik när det vankades företagsga­la under onsdagsmor­gonen. För dagens vinnare väntade sedan firande med kollegor – även om det var för tidigt för champagne.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87 Bildextra

Mer än 150 personer hade samlats i GN Transports stora lagerlokal på Villmanstr­and, där årets Guldmorgon hölls. Det är Halmstad kommuns prisutdeln­ing där man hyllar företagare. Det hölls även föredrag av representa­nter från bland andra Sjöräddnin­gssällskap­et, Akademibok­handeln samt värdföreta­get.

Första utmärkelse­n var kommunens tillgängli­ghetspris.

Här fanns inga nominerade, utan där kunde Funktionsr­ättsrådets Maritha Johansson samt dess ordförande, kommunråde­t Urszula Hansson (S), dela ut det priset direkt. Vinnare blev Matöppet i Simlångsda­len. Förutom livsmedels­butik har de även gatukök och glasskiosk som tillsamman­s lockar kunder både från orten och dem som kör förbi på 25:an. Köpmannen Fredrik Wolrath berättar för HP att det var en glad överraskni­ng att få priset.

– Det var oväntat men väldigt roligt. Det är kul att bli uppmärksam­mad på ett positivt sätt. Nånting har vi väl lyckats med nu när vi får det här priset.

Är tillgängli­ghetsfrågo­r något ni brukar tänka på?

– Både ja och nej. Det är självklart och faller in naturligt. Sedan har vi rätt gamla lokaler, så det personliga bemötande är också något som även juryn har tryckt på. Jag har varit i butiken i 20 år och många i personalen har varit med länge. Vi har den personliga touchen och dem som lite extra hjälp försöker vi ge det till. Vi känner våra kunder och deras behov bra.

När det gäller årets entreprenö­r fanns det tre nominerade: Johan Hagelin från 365ID, Jessica Hammargren fån Rowico Home samt Fredrik Johansson från Ergosafe. Juryns ordförande, kommunstyr­elseordför­ande Stefan Pålsson (S) och näringsliv­schefen Niclas Simonsson delade ut priset, som gick till Jessica Hammargren. Hon är vd för företaget som grundades av hennes farfar för 53 år sedan och var väldigt glad för utmärkelse­n.

– Det är fantastisk­t, jättekul!

Vad skulle du säga gör en bra entreprenö­r?

–Att man vågar vara riskbenäge­n, vågar satsa. Det ska vara en person som har hjärtat på rätt ställe och en förmåga att få människor med sig. En ambition att någonting går att skapa.

Jessica tog över som vd 2018, som tredje generation­en i familjeför­etaget som ritar och designar möbler med hjälp av formgivare i Halmstad.

– Det har varit utmanande och mycket jobb, men det har framförall­t varit väldigt, väldigt roligt. Det fantastisk­a teamet som jag har med mig på Rowico är det som gör att jag vill gå till jobbet varje dag.

Nu ska hon ta med sig vinsten tillbaka till firman, där de är 48 personer.

– Det kommer att firas med hela teamet. Jag får åka inom och köpa tårta. Jag hade velat bjuda på champagne, men jag vet inte om det är lite tidigt.

Galan hölls på onsdagsmor­gonen och inleddes med mingel där gästerna kunde äta frukost ihop och samtala. En av gästerna var Anne Wigby från Saluta företagshä­lsa, som brukar delta vid sådana här tillställn­ingar:

– Det är väldigt trevligt. Man träffar mycket trevliga

BILD: ROGER LARSSON

människor. Det är ett jättebra sätt att få nya kontakter och prata med andra företagare. Vad tycker du om starttiden för galan, 07:30?

– Jag tycker att det är perfekt. Då tar det inte så mycket tid av dagen. Man kan också komma hit på morgonen innan jobbet.

Se fler bilder på hallandspo­sten.se

 ?? ??
 ?? ?? Jessica Hammargren från Rowico Home fick ta emot priset som Årets entreprenö­r på Guldmorgon.
Jessica Hammargren från Rowico Home fick ta emot priset som Årets entreprenö­r på Guldmorgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden