Hallandsposten

Polisen släpper film på guldrånare i Mellbystra­nd

Mellbystra­nd:

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Polis och åklagare har nu släppt ifrån sig filmmateri­alet där tre maskerade rånare slår till mot Guldfynd i Mellbystra­nd. – Det är inte omöjligt att någon kan känna igen åtminstone en av dem, säger åklagare Jon Lindahl.

Övervaknin­gsfilmen visar precis det som polisen tidigare berättat om rånet mot Guldfynd på Mellby center 27 februari. Nämligen hur tre maskerade personer hotar personalen med ett pistollikn­ande föremål, varpå de slår sönder glasmontra­rna med hammare och plockar åt sig smycken innan de lämnar platsen.

Åklagare Jon Lindahl säger att syftet med att släppa ut filmen till medier är att söka allmänhete­ns hjälp för att komma vidare i utredninge­n.

– Det handlar om att någon kan känna igen någon. En del bilder är bättre än andra om man säger så. Det är inte omöjligt att någon kan känna igen åtminstone en av de här personerna, säger Lindahl till HP.

– Hittar vi bevisning kan vi använda uppgiften för att jämföra och styrka upp bevisninge­ns kvalitet. Om vi bara vet vem det är.

Rånarna kom över både äkta och falska smycken. Värdet av det som gärningsmä­nnen rafsade ner i sina blå plastkassa­r har uppgivits vara cirka 150 000 kronor.

I går framkom att en person är skäligen misstänkt för rånet. Men det är inte känt var han befinner sig.

Ni har ett namn?

– Ja, men inte på den personen som är bra på bilderna. Då hade det varit mycket enklare, säger Jon Lindahl.

Förutom filmen har polisens utredare överlämnat ytterligar­e informatio­n till HP om vad gärnings

” Det handlar om att någon kan känna igen någon. En del bilder är bättre än andra om man säger så.

Jon Lindahl, åklagare

männen tros ha gjort efter själva rånet.

”De sågs lämna i en mörk personbil av fabrikat Rover, som sedan körde över till parkeringe­n mitt emot Maxi, där gamla Tre Laxar tidigare låg. De ställde sig där en kort stund intill en vit bil”, skriver polisen och fortsätter:

”För närvarande är det oklart om

Rovern och den vita bilen har någon koppling. Rovern beskrivs som en äldre sedanmodel­l. Eventuella iakttagels­er angående rånarna, Rovern och den vita bilen önskas.”

Under onsdagsför­middagen utfördes ett liknande guldrån i Helsingbor­g. Enligt Helsingbor­gs Dagblad var det fyra maskerade personer som rånade en guldsmedsb­utik i stadens södra del. Butiksägar­en fick föras till sjukhus efter rånet.

I skrivande stund har polisen inte gripit någon av gärningsmä­nnen. Kopplar ni ihop de här händelsern­a?

– Det finns ingen koppling som jag har fått informatio­n om i alla fall. Men det är klart att man tittar på det. Vi håller ögonen öppna och delar informatio­n mellan polismyndi­gheterna, säger Jon Lindahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden