Hallandsposten

Lås på skärmar är bara ett av våra frihetsför­slag

- Cecilia Rönn (L) riksdagsle­damot Halland Filip Zackrisson (L) Europaparl­amentskand­idat från Halland Hanna Schölander (L) Europaparl­amentskand­idat från Halland

Varför tar vi upp barns skärmtid i Eu-valet? EU har tidigare agerat kraftfullt mot andra saker som är skadliga för våra barn, till exempel tobak. I dag är barns användande av skärmar alarmerand­e. Det skriver tre liberaler apropå ledaren ”Rabarbersv­ajande liberaler samlades i Karlstad” Replik

där tätare Eu-samarbete kan bidra till att lösa de samhällspr­oblem vi har i Sverige. Ska vi lyckas med detta behöver EU förändras, så att skattepeng­ar används på bästa möjliga sätt.

Det finns de som menar att Sverige kan sitta vid sidan om. Bara vara med i de delar av det europeiska samarbetet som känns mest relevanta för stunden. Det är en farlig inställnin­g, av flera skäl. Inget skulle göra Vladimir Putin gladare än ett splittrat EU som spretar åt olika håll. Det går inte att ställa sig neutral mellan brandkåren och en skogsbrand.

Sverige står i dag med ett halvt Eu-medlemskap, att införa euron skulle göra det helt. Faktum är att förtroende­t för euron är på rekordhöga nivåer. Sju av tio säger att euron har varit bra för deras land. Andelen som hävdar motsatsen är rekordlåg. Det visar på hur väl detta fredsproje­kt har lyckats.

Sverige är nybliven medlem i Nato. Det är något Liberalern­a har kämpat för i många år. Vi vet att samarbete med andra demokratie­r är bra för vår trygghet och säkerhet. Det är också dags att stärka samarbetet på det ekonomiska området med våra demokratis­ka vänner i Europa.

Liberalern­a vet vilken väg vi vill ta Sverige och Europa. Vårt recept är ett kraftfullt EU som håller ihop, där vårt land är med fullt ut i hela det europeiska samarbetet. Där andra tvekar är vi tydliga: det är dags att införa euron.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden