Hallandsposten

Hammers storseger i avgörande mötet: ”Allsvenska­n i sikte”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se Bild: Roger Larsson rl@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers fick en drömstart – och säkrade en semifinalp­lats i kvalet till kvalserien. För andra matchen i rad var det andrakedja­n om visade vägen framåt. – Vi har allsvenska­n i sikte, det finns inget annat på kartan just nu, säger en jublande Albin Blomberg.

Det var den 22-årige forwarden som satte det avgörande 5–2-målet med bara tio sekunder kvar av den andra perioden frispelad av William Gustafsson – där Hammers under en period såg riktigt skakiga ut.

– Jag ser att ”Wille” kommer väldigt bra och försöker bara leta efter en öppen yta. Jag har missat så många lägen så den skulle bara in, säger Albin Blomberg.

– Det är en jävla stor klump som släpper nu och det ska bli riktigt kul att komma till semifinal.

– Jag tycker vi gör det bra. Vi ger dem lite efter 4–0, men vi stänger av det rätt bra. Jag var aldrig orolig att vi skulle förlora, det var vår match rätt igenom.

Då hade Hammers fått en drömstart inför 1827 jublande åskådare när Tom Johansson drog in 1–0 i numerärt överläge redan efter 1.21. Backen som var ett osäkert kort inför matchen.

– Hans flickvän kräktes natten till tisdagen så vi har bara väntat på att han skulle få någonting, men det har gått två dygn nu nästan och ingenting ännu så vi hoppas det stannar där. Men jag ska skicka hem honom nu, säger Hammers tränare Jens Berggard med ett leende efter segern.

Lukas Sjöblom styrde sedan in 2–0 när han fick pucken på överkroppe­n (11.57) innan Oliver Casselsten prickade in 3–0 (18.03).

När våren succéspela­re Lukas Sjöblom även gjorde 4–0 efter 1.28 i andra perioden så det avgjort ut.

Men när Hammers slog av på takten bjöds Strömsbro in – och reducerade två gånger om i andra och skapade plötsligt nerv i matchen.

– Vi är riktigt illa ute i andra perioden där vi tar dumma utvisninga­r, de får vända på oss och vi tappar lite ödmjukhete­n med spelet med pucken i offensiv zon så de får komma i kontringar på oss, säger Jens Berggard.

Men Albin Blombergs mål återställd­e ordningen – och i sista perioden kontroller­ade Hammers matchen helt. Viktor Bernhardtz 6–2-mål med 3.46 kvar i öppen kasse var av akademiskt intresse.

– Det har varit en riktig pärs, en riktigt tuff motståndar­e. Vi hade flytet i dag som vi inte haft de tidigare matcherna. Det är starkt av gruppen att ligga under med 1–2 och vinna med 3–2 i matcher, säger Berggard.

– Men den glöden som fanns i allas ögon i dag, det fanns inte en chans att vi skulle förlora den här matchen.

Andrafemma­n med Tom Johansson, Andreas Andersson, Albin Blomberg, Lukas Sjöblom och William Gustafsson fortsätter visa stark form och låg bakom fyra av målen.

– Vi kör på och passar bra ihop. Framför allt har vi farten. Vi har mycket bra fart när vi spelar, säger Blomberg som med tre poäng i sista matchen och fem på fem matcher totalt i kvartsfina­lserien ser ut att trivas.

– Det gör jag. Säsongen i allettan var sisådär men det var bara att studsa upp och tänka positivt. Nu är det roligaste att spela. Men jag har mycket mer i mig.

Nu väntar semifinal redan till helgen där Hammers inleder med två hemmamatch­er lördag och söndag. Vilket lag som man får som motståndar­e avgörs vid lunchtid under torsdagen där Hammers väljer som femte lag.

– Vi väljer så sent och vet inte vad de andra gör. Vi får ha olika scenarion, vilka vill vi ha helst och sedan får vi gå neråt till lagen det finns att välja på, säger Jens Berggard.

Hammers räknar med att man kommer kunna flytta matchstart­en på lördagens match till kl. 18 för att inte krocka med HBK:S hemmamatch i Svenska cupens semifinal mot Malmö FF som spelas kl. 15.

Då kanske lagkaptene­n Robin Dahse, som stod i båset, kan vara tillbaka.

– Han var närmare isen i dag. Vi får se om han spelar. Men han kan vara tillbaka under semifinals­erien, säger Jens Berggard.

Efter kvartsfina­lsegern vill målskytten Albin Blomberg ha mer. Mycket mer.

– Vi har allsvenska­n i sikte, det finns inget annat på kartan just nu.

 ?? ?? Semifinalk­lara. Albin Blomberg och William Gustafsson kramar om varandra efter att ha gjort det avgörande målet.
Semifinalk­lara. Albin Blomberg och William Gustafsson kramar om varandra efter att ha gjort det avgörande målet.
 ?? ?? Glada miner hos Hammers under matchen.
Glada miner hos Hammers under matchen.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden