Hallandsposten

Nyförvärve­t har brutit tån – missar HBK:S premiärmat­ch

Här kommer både goda och dåliga nyheter för HBK. Naeem Mohammeds skada hotar inte anfallaren­s deltagande i den allsvenska premiären mot Sirius – men en bruten tå stoppar ett av vinterns nyförvärv, Gísli Eyjólfsson.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Det var i lördagens kvartsfina­l i Svenska cupen borta mot Brommapojk­arna som Hbk-anfallaren Naeem Mohammed tvingades kliva av i den 58:e minuten med en befarad lårskada.

I veckan har Mohammed röntgats och beskedet är positivt.

– Det var väntat. Han har en liten blödning i baksida lår, säger HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui.

Även om Mohammed, som gjorde åtta mål under sin allsvenska debutsäson­g i fjol, testade att löpa i 20 minuter redan i måndags så kommer han som väntat stå över lördagens semifinal i cupen hemma på Örjans vall mot Malmö FF. En match som ser ut att få en fin publiksiff­ra. HBK har redan sålt över 5500 biljetter till matchen under onsdagen.

– Han är borta max en vecka till, men vi riskerar ingenting. Det viktigaste är den allsvenska premiären och den är det ingen risk för.

Den dåliga nyheten är att det isländska nyförvärve­t Gísli Eyjólfsson, som startade kvartsfina­len mot BP till höger på mittfältet, bröt en tå under tisdagens träning när han skulle slå till bollen och träffade olyckligt mot en fot.

Som det ser ut i dagsläget missar Eyjólfsson inte bara lördagens cupsemifin­al och genrepet mot Elfsborg nästa fredag utan även HBK:S allsvenska premiär mot Sirius borta den 1 april – även om skadan läker av sig själv.

– Det tar tre-fyra veckor så han är inte med den 1 april. Han måste hinna träna också efter läkningen, säger Simon Bakkioui som beklagar mittfältar­ens motgång.

– Det är jättesynd och tråkigt. I övrigt är alla spelare i Hbk-truppen kuranta inför lördagens semifinal.

 ?? ARKIVBILD: MICHAEL CAMPANELLA ?? Nyförvärve­t Gísli Eyjólfsson missar både cupsemifin­alen och den allsvenska premiären efter att ha brutit en tå på träningen.
ARKIVBILD: MICHAEL CAMPANELLA Nyförvärve­t Gísli Eyjólfsson missar både cupsemifin­alen och den allsvenska premiären efter att ha brutit en tå på träningen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden