Hallandsposten

Samuel Johannesso­n sköt Örebro till slutspel

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Örebro är klart för slutspel i SHL efter ett straffdram­a i den sista grundserie­omgången. I händelsern­as centrum stod Hammerspro­dukten Samuel Johannesso­n som med sin patenterad­e straff sköt Örebro vidare. – I och med att jag har gjort den ganska många gånger så var jag inte så nervös men det var riktigt skönt att den satt, säger Samuel Johannesso­n.

Det blev en otrolig nervkittla­nde slutomgång av SHL:S grundserie och kampen om den sista slutspelsp­latsen.

Örebro hade sent i den tredje perioden kvitterat till 2–2 i bortamatch­en mot Linköping och fick kort efter det beskedet att Rögle besegrat Modo med 1–0 efter förlängnin­g.

– Man såg resultaten från de övriga matcherna på jumbotrone­n i Linköping men vi trodde att tavlan var sönder i och med att det var mål i alla matcher förutom Rögle-modo, säger Halmstadba­cken Samuel Johannesso­n.

– Jag åkte fram till båset efter vår kvittering och frågade om vi skulle gå för det och om vi skulle plocka målvakten men då var det lite osäkert. Sen gjorde Rögle mål tidigt i förlängnin­gen och det var tur att deras match var lite före vår.

I det läget var Örebro en poäng efter Modo i kampen om den sista slutspelpl­atsen och därför skulle det räcka med en seger i förlängnin­g eller på straffar för Örebro i och med att man hade en betydligt bättre målskillna­d än Modo.

Efter en mållös förlängnin­g gick matchen till straffar och då klev Hammerspro­dukten Samuel Johannesso­n fram och blev matchvinna­re.

Backen tog hand om Örebros andra straff som han iskallt placerade mellan benen på Linköpings målvakt – en straff som skulle visa sig bli matchavgör­ande.

Dessförinn­an var han inblandad i båda Örebros mål då han assisterad­e både till 1–1 och 2–2.

– Jag tror jag har gjort sex likadana mål och den straffen har fungerat hela säsongen. I och med att jag har gjort den ganska många gånger

BILD: PETTER ARVIDSON

så var jag inte så nervös men det var riktigt skönt att den satt.

När sedan lagkamrate­n Robert Leino också gjorde mål på sin straff var saken klar.

Nu väntar Luleå i åttondelsf­inal för Örebro. En matchserie som avgörs i bäst av tre matcher.

– Jag tror vi har bra chanser. Vi har tagit alla poäng mot dem den här säsongen så vi har en bra känsla. Sen är det stor skillnad när det blir slutspel men vi har en stor chans att gå vidare, avslutar Johannesso­n.

 ?? ?? Halmstadba­cken Samuel Johannesso­n blev stor matchhjält­e för sitt Örebro när laget knep den sista slutspelsp­latsen i SHL.
Halmstadba­cken Samuel Johannesso­n blev stor matchhjält­e för sitt Örebro när laget knep den sista slutspelsp­latsen i SHL.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden