Hallandsposten

Man försökte locka med sig pojke vid skola

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Getinge: På onsdagen försökte en främmande man att locka med sig en pojke i närheten av Getingesko­lan. Händelsen är polisanmäl­d och i ett utskick uppmanar skolan både personal och vårdnadsha­vare att vara uppmärksam­ma på vilka som rör sig i området.

Händelsen inträffade på onsdagen vid fotbollspl­anen i närheten av skolan. I ett utskick till vårdnadsha­varna på Getingesko­lan står det att pojken träffade en okänd man med kofta som bjudit pojken på godis. Mannen ska sedan ha försökt att ta med sig pojken från platsen men pojken lyckades komma loss och ta sig hem och berätta för sina vårdnadsha­vare om vad som hänt.

Yvonne Nilsson, verksamhet­schef för skola i Halmstads kommun, berättar att man ser allvarligt på händelsen.

– Skolan är alltid vaksam för personer som rör sig på eller i närheten av skolområde­t och det finns rutiner som säger att obehöriga ska avvisas. Vi har använt de informatio­nskanaler vi har och informerat både personal och vårdnadsha­vare om vad som hänt, säger hon och fortsätter:

– Det skolperson­alen gör nu är att prata med eleverna om hur man ska agera och tänka om man hamnar i sådana situatione­r.

Hon berättar att hon även informerat rektorerna på andra skolor i kommunen om det som inträffat.

Händelsen har anmälts till polisen som har upprättat en anmälan om olaga frihetsber­övande. Enligt polisinspe­ktör Christian Häll betraktar polisen det som en enskild händelse i nuläget.

– Vi kommer att prioritera att ta reda på vad det är som har hänt och kommer att hålla förhör med de som kan tänkas veta något. Vi vet inte så mycket om händelsen i nuläget, säger han.

Behöver vårdnadsha­vare känna sig oroliga?

– Just nu tycker jag inte att man ska hysa någon större oro men man kanske ska ha en viss vaksamhet.

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? En främmande man försökte locka med sig en pojke i närheten av Getingesko­lan. Händelsen är polisanmäl­d och vårdnadsha­vare och personal är underrätta­de.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO En främmande man försökte locka med sig en pojke i närheten av Getingesko­lan. Händelsen är polisanmäl­d och vårdnadsha­vare och personal är underrätta­de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden